Feeds:
Posts
Comments

Posts Tagged ‘Transformers2’

transformers2_photo_11_m

Cast: Shia LaBeouf, Megan Fox, Rainn Wilson, Josh Duhamel, John Turturro,
Running Time: 151 minutes
Director: Michael Bay

WARNING: Major spoiler below!

Hye all, hmm last week demam Transformers 2: Revenge of The Fallen melanda. Mesti semua dah tengok kan? So ape komen korang? Mantap tak? Saya dgn hubby sempat jugak dapat tiket on 24 June. Nasib baikla ada. Tapi we were not satisfied with the seat. Hehehe…mane taknyer duduk 4 baris dari depan. Nak teleng je kepala tgok..tapi tetap nk tgok jugak! So we are planning to see this muvie again and myb this weken. Kan hubby kan?

As for me Revenge of The Fallen tersangatlah super duper superb! Perhhhh puas hatiku dapat tgok! Niela muvi yang paling/sangat/amat ditunggu in year 2009. Muvie lain i bolayan jer. Hihihi..nak tulis review pun mesti u all da baca paperkan. Okeyla let me story sket2..hihi…yang penting2 jerla…the hottest scene in this muvie ialah scene Megan Fox (Mikaela Banes) tgah menonggeng atas motosikal. Huiishh mmg HOT! HOT! Dgn rupa paras yang jelita, dengan bibir yang mcm terkene sengat tebuan, rambut panjang mengurai, gigi Rabbit nyer yang menawan, body yang “gerek seh”, Megan Fox mmg HOT! Tapi tuela pengkritik cakap Megan Fox nie takda peranan pun dalam Transformers ni. Hanya sebagai penyeri! Hubby cakap “peranan die tolong simpan serpihan allspark je pastu lari2 kat padang pasir, tapi kalo Megan takde takleh nak pujuk robot kecik (Wheelie) tu tunjukkan cara nak baca simbol-simbol pelik yang terperangkap dalam minda Sam tu”.

megan-fox-transformers2

HOT kan? Mana lagi hot scene yang atas motosikal nie ke or scene yang dalam Transformers 1 yang masa tgah check kereta Sam yang rosak. Alah mesti korang ingat pose tu!

Scene lain yang agak HOT jugak – scene John Turturro plays Reggie Simmons yang telah diterminate perkhidmatannya dari Sector 7 tetibe menanggalkan pants nyer sendiri. Kalau yang 1st ditanggalkan oleh Mikaela (nampak boxer) tapi kali nie terus nampak spender S-7 (yang ditaja oleh Sector 7 agaknyer!)

Masa keluar je panggung, hubby cakap the super duper superb scene in Transformers 2 ialah masa :

1. Megatron lawan dengan Optimus Prime dalam hutan masa nak selamatkan Sam Witwicky. Dia cakap scene tu mmg gempak dan terhebatla…salah satu sbb ialah Optimus Prime guna pedang samurai! Masa tuela jugak Optimus Prime mati. Huhu..

transformers-2-poster-optimus-prime

Optimus dgn pedang samurainya

2. Sam jadi orang gila dalam kelas astronomy. Mmmg real la..dengan kepala2 terteleng-teleng, mata terbalik balik tgah mentafsir simbol2 pelik. Sangat real!

3.  Time decepticons transform jadi robot anjing vacuum yang menyedut segala bagai benda kat padang pasir ohhh plus decepticon (Devastator) yang roda die tergolek2 kat Shanghai plus..banyakla scene lain yang best sepanjang muvie.

Part yg paling lucu pulak ialah adegan saat Sam & Leo menyeludup ke Museum. Kelakar sangat masa Leo terkena renjatan elektrik. Actually banyak jugak scene2 kelakar yang lain masa kat Museum nie. Scene2 kelakar dia mmg kelakar habis, gamat jugakla panggung tu. Korang p tgokla sendiri!

transformers-2-blackbird

Jetfire yang dah tua dan bertongkat! Ttibe beralih arah jadi Autobots!

Yang penting Michaela Bay mmg hebat. Idea2 die mmg sedikit gila2 tapi mmg gempak giler! Bukan senang okey nak direct muvie sehebat camni. Yang pengkritik2 tue..silalah buat muvie Transformers sendiri yer kalau agak2 tak puast hati kerr plus i don’t care what u all have to say but i thought Transformers 2 waz THE BOMB!!!  effect dia paling best since gollum in LOTR Trilogy the best CGI to date. Robot2 nampak hebat giler, dengan action packed and lots of stuff blows up, mmg muvie nie patut ditonton. 4.5*

Read Full Post »