Feeds:
Posts
Comments

Posts Tagged ‘Nasi Lemak Tasik’

Nasi lemak Tasik

Aritu ktorg pergi makan nasi lemak tasik. Gerainya di tepi tasik kat area Serdang. Dekat dgn UPM. Teringat masa zaman-zaman belajar dulu. Malam-malam jer ader mase terluang mkn kat nasi lemak tasik ni dengan darling dear. Eh, bukan merempit naik motor ok. Naik kereta.

Nasi lemak tasik nie sangat femes di kalangan pelajar UPM. Eh yer yer je..femes ke? Di kalangan warga KTDI (our college) mmg femes. Ape yang spesel, haaaa…die ada macam2 lauk. Lima enam jenis lauk utk dimakan dengan nasi lemak. Ada lauk ayam pedas, udang sambal dengan petai, telur rebus masak merah, sambal bilis, rendang kerang, paru masak pedas.  Yang penting sangatlah sedap. Sedap giler babaslah..

Niela Nasi Lemak Tasik.

img_0323img_0319

Tapi kan, baru-baru nie ktorg pergi makan kt cni, dah xmacam mantap giler babas seperti dulu. Tapi masih sedap. Dulu sampai termimpi-mimpi nasi lemak tasik nie. 3 malam berturut-turut mkn nasi lemak tasik nie pun tader hal. Penah bawak family datang makan kat cini. Lepas shopping kt Mid, bawak abah datang dinner kt cini. Dan memang abah akui, nasi lemak ini memang sedap! kesedapannya terserlah… Tapi kini. Hentahla. Bile check2 balik, tgok mcm semua sama. Tak berubah. Takkan tukang masak baru pulak. Takkan orang baru pulak yg amek alih nasi lemak tasik nie.

So kesimpulannya, bila tahun sudah berubah, rasa masakan pun berubah jugak….(tah ape2 nyer kesimpulan..). Ape kate korang try g makan nasi lemak tasik nie dan bagi komen. Nasi lemak tasik ini hanya dibuka waktu malam aje.

Read Full Post »