Feeds:
Posts
Comments

Archive for the ‘Uncategorized’ Category

Aroma Power

Can’t afford the luxury of spa? Do it at home! It’s easy peasy squeeezy to re-create a spa experience right in the privacy of ur own bathruum!! Easy peasy… 🙂

1. Set the mood. Stock my bathroom with scented candles, potpourri and put some new age music.

2. Detox ur my face. No spa day is complete without a facial. Fill with boiling water in a bowl. Lean ur face about 18 inches over it, drape a towel over ur head so the steam doesn’t escape and sit for five minutes before patting ur face dry.

3. Mask-it. Use a moisturizing mask that has hydrating properties like mine us Clarins. Clay masks are great foroily skin because they suck up excess grease and unclog pores.

4. Find ur soft side. Scrubbing ur body with an exfoliator will get rid of any flaky, dead skin. Scrubs ae usually made with a base of salt or sugar. But mine use L’Occitane Almond Scrub. Ohhhh..after using this i smelt like almonds-very nice almonds indeed!!

5. Clean up. Jump into a steamy shower to cleanse skin and hair. Wash ur hair with a clarifying shampoo so it’s squeaky clean (don’t forget conditioner!) Next lather up with a de-stressing aromatherap soap or shower gel such as L’occitane…with properties like mandarin orange and ginger to help uplift ur spirits which provides tranquility….

6. Moisturise. After u’ve soaked urself into a long shower, grab a super creamy moisturiser. Glop it on extra thick so u can still see cream on ur skin after u’ve smoothed it out. Then sit and wait for it to absorb. Don;t forget to dot on a face moisturiser.

Done my spa day!

Read Full Post »

In memory of Iran

banyaknyer..

roti nan

IMG_2361 copy

non alcoholic

Read Full Post »

Setelah lama menanti barangan yang ditunggu2..akhirnya penantian itu berakhir dgn barangan tersebut ada di depan mata.  Nak tau ke ape barangnyer…ini la barangnya..CONFESSIONS OF A SHOPAHOLIC MERCHANDISE…

shopaholic1shopaholic2

-Confessions of a Shopaholic Wristlet

-Confessions of a Shopaholic Diary

-Confessions of a Shopaholic Mirror

-Confessions of a Shopaholic T-Shirt

Rasanya lama dah menang contest anjuran Murai.Com ni. Baru last week dapat hadiahnya…tak apelah yang penting sampai juga…dari tak sampai langsung… 🙂

Last 2 week sempatlah hadir ke Majlis Perkahwinan Zineerah and her partner..tahniahhh Zinn, awk cantik dan jelita sangat..Dengar2 amek dgn Butik Azue juga ..:) Puas hati tak? Niela gambarnyerrrr..

Zinn and partnerSelamat Pengantin Baru…

Minggu lepas jugak berkesempatan pergi ke Majlis Sambutan Aidilfitri KPT di PICC, Putrajaya. Maklumlah ktorg nie agensi bawah KPT, so dijemput hadir juga bagi memeriahkan majlis. VIP hari tu dan tentulah Menteri Pengajian Tinggi…Hari tu mmg ktorg isi perut betullah. Banyak jugak menu yg disediakan…antara yg sempat ktorg rasa ialah Mee Rebus, Laksa, Yong Tau Fu, Satay, Nasi beriyani..hmm….macam2 makan…Perut dah kenyang tak tunggu lama..angkat kaki balik ofis…:)

Sambutan Aidilfitri KPTKena berdiri sebab Menteri dah sampai…

Minggu lepas juga ada sambutan Aidilfitri di ofis. Haih minggu lepas mmg banyak betul aktiviti makan2..sana sini sambutan Aidilfitri. VIP untuk sambutan kali ni pun dah tentulah Menteri Pengajian Tinggi juga. Meriah jugakla hari tu sbbnya sambutan nie diadakan hari Khamis (pakai baju batik) dan makanannyer dah tentulah banyak sungguh…yang kelakarnya ada mata2 yang memantau…yerlah katanya tahun lepas smpai xcukup makananla…macam2 cerita tak bestlah..so tahun nie nmpaknyer lebih senonohla majlis ni…

Aidilfitri 2009aktiviti isi perut...

Memandangkan dewan besar ktorg sekangkang kera je keluasannya…pastu sebelah pulak dgn BTM, aper lagi, kaum2 Hawa BTM ni ambik makanan makan dalam bilik mesyuarat..baru boleh makan dgn aman..tak perlu nk bersesak2…bukan kaun Hawa je, kaum Adam pun same…:p

silalah...

Minggu lepas  satu menu je yang saya sempat masak…Spagethi Carbonara…yerla banyak sangat aktiviti makan2 smpai xperlu masak. Carbonara ni masak hari Khamis mlm…khas untuk suamiku yang baru pulang dari kerjaa…tadaaaa…

Carbonara

katanya lazat berkrim…tapi xdpt nk tambah sbb saya masak cukop2 jer…:p

Read Full Post »

Morning! Lately saya rasa sungguh malas untuk menulis. Mayb sbb takda idea, or mayb juga sbb takde feel, or mayb jugak sbb tak cukop masa nak mengarang blog panjang2 or mayb jugak saya dah malas!

..tajuk pun da nampak malas :p

Last Saturday balik Senawang sbb parent nak ajak jiran2 minum tea kat rumah coz esoknyer abah dah balik Sabah. Lama sungguh abah cuti. Dekat 3 minggu la jugak! Ibu jemput jiran2 minum teh je.  Masa niela baru dapat bertanya khabar masing2, dengar cerita terkini dan bergosip2 apa yang patut :p  arrgghhh sungguh rindu suasana minum teh petang2 sambil borak2 dgn unti2 nie semua….

teh pun da siap..sila makan...

Bukannya banyak menu pun. Kata minum teh pukul 10 pagi. So ada roti jala sket, spagetti sket..bukan Carbonara ok, bukan juga Oleo :p then ada kuih kasturi, biskut2 kering dan juga kerepek2 utk kunyah. Hehehe…Roti jala tu, jala kat kedai yer bukan buatan sendiri. Harap maklum…

Biskut raya..

Biskut raya! Yang tgah2 tue je buatan sendiri..yang selebihnyer org bagi..

tambah lagi yer...

Jemputlah makan, sila tambah yer…

Aktiviti minum teh nie habis jam 6.30 pm. Hubby pulak takde that day, kene pergi Kajang ada urusan and sampai rumah kul 6 pm..

Esoknya, Sunday..ramai2 bangun pukul 5am hantar abah ke KLIA, then hantar K.Lang balik HUKM Cheras dan hantar saya balik Damansara.

Sekian. Terima Kasih.

Read Full Post »

Salam Aidilfitri untuk semua

Hari ini hari Jumaat. Sekarang jam kat laptop menunjukkan pukul 7.34. Lokasinya kat ofis. Pejabat pun dah lengang..kosong..ada dua tiga org jer yg dah sampai. Kul 8 ramai kot. Tapi yang penting..hari nie terasa sangat ofis kosong.. Smlm dapat bad news..cuti tak lulus. Bos saya dah lulus. Bos besar pulak tak lulus. Encik Ketua Eksekutif..Saya meluluskan cuti org tapi cuti saya pulak tak lulus. Takperla..encik suami pun redha jer. En suami pulak dpt extra cuti 2 hari…(unrecorded leave). So die dapat cuti seminggula…saya pulak Rabu dah keje balik! Sungguh tak best raya tahun ni…

Persiapan raya? Langsung takde. Bukan xnak shopping tapi xsempat nak shopping. Jadi mmg tak shopping raya pun. Baju raya pakai yang recycle jerla nampaknya…

Salam Aidilfitri untuk semua. Maaf Zahir & Batin.. 🙂

Read Full Post »

9.15 malam

Selasa depan akan start duduk sorang2..mesti sunyi giler….

Sangat rindu dengan K.Lang dan Sue..tak sempat jumpa korang last week…lewat 1/2 jam je sampai rumah… 😦

Tiba-tiba terkenang zaman-zaman belajar kat UPM. Rindu pada Nana, Azua, Oden, Faiz dan esp K.Yat…masing-masing bahagia dengan kehidupan masing-masing. Terasa nak menangis pulak…

Tiba-tiba terkenang zaman-zaman belajar kat UKM. Rindu pada Nor, Ema, Juz, Yati, Rumi..(selalu tumpang tido rumah diorang) dan juga K.Ira, Kak Zue, Kak Sya. Terkenang balik kesusah payahan menyiapkan asg dan tesis…rindunyerrr kat korang..

Tiba-tiba terkenang juga masa kerja kat KPT. Ada K.Zura yang sangat rajin, ada Kak CT yang ala-ala kakak tiri..ngeeeee..tapi baik, ada K.Wan yang selalu buat kelakar…rindu pulak kat gelak tawa K.Wan..sebab die katawa kuat :p ada Jemir dan Ata  yang sangat baik hati…setiap hari Jumaat mesti lunch nasi ayam…rindu pulak kat nasi ayam tu..ader lagi ker sekarang ni?

Batuk nie bilalah nak berenti. Kalau dah batuk teruk rasanya…(macam gatal kerongkong)..kalau terbatuk2 waktu malam mesti susah nak tido…

Chiow..

Read Full Post »

Saya demam

Lepas 3 hari terkena angin kus kus Genting Higlands saya deman panas giler. Masa sampai genting saya dah start demam. Apesal tah demam…mayb sbb rungsing banyak perkara kot. nasib baik hubby bwk Vitamin C. Pas  bagi mkn vitamin C dgn basuhkan kepala dengan air shower yang suam2 kuku tu, pastu tido pulak berjam-jam lamanya (hubby turun bawah kene buat kerja utk family day), barulah okey sket. Demam pun hilang.

Tapi smpai je kat rumah, lepas hubby balik ke Kemaman balik, demam kembali menyerang. Cewahhh…Mula start dengan batuk dulu. Pastu barulah demam. Badan terasa panas giler. Rasanya kalau masak telur kat atas perut boleh kot jadi telur separuh masak (nak menunjukkan bertapa panasnya). Mata mcm bebola api, hidung pun ala2 tersumbat, sesak nafas gitu. Dalam kepala mula terfikir, haih janganla aku kene HINI. Mintaklah dijauhkan. Isnin pagi badan makin panas giler, kepala berdenyut2…g la hospital bahagian kecemasan. Luper pulak kecemasan Sabtu & Ahd je dgn malam. Kenela pergi klinik Rasah. Sampai je kat sane, mak tuan….ramai giler manusia2 yang sakit! Sana demam, sini batuk..macam2 hal..ader yang bertopeng, ader yang tak. Ambil angka giliran. Saya no 2321, no sekarang: 2139. Mak datuk berjam lagi nak tunggu. Tue baru step pertama. Banyak step lagi.

Sudahnyer, sbb tak tahan nak tunggu, seat pun takde, saya balik jerla pergi Poliklinik. Poliklinik pun lame gak menunggu. Ramai betul orang sakit. Dr cakap suhu saya tinggi jugak 38C. Kalu demam lagi sampai hari Khamis,  kenela g hospital utk check darah. Dapat antibiotik, ubat demam, vitamin c. kene charge RM20. Nasib baik saya cakap ubat batuk dah ade kat umah. Kalo tambah ubat batuk mau cecah RM30 kot. Balik makan ubat, tido. Petang mcm dah kurang sket panas. Malam tue badan saya panas semula macam asal, pening kepala berdenyut2, susah nak bernafas, nafas pun panas, mata pun panas, badan menggigil-gigil sejuk (tue dah pakai sweater, dah selimut dan tak bukak kipas), tapi sejuk giler mcm duk kat kutub utara. nak tido pun takleh…sepanjang mlm duk berdoa je, janganlah kene penyakit yang ditakuti ni. Takut betul saya. Tak sedar pun pukul berapa tertido.

Pagi ni suhu badan dah turun sket, tapi masih demam, pas makan ubat tido lagi. Petang nie pun masih demam…cepatlah sembuh azie oiiiii!!!! You can do it!! Saya xnak g spitak check darah! Takut!!!

p/s: sempat update blog demam2 nie…saya nak tido balik dah nie..chiow…

Read Full Post »

Older Posts »