Feeds:
Posts
Comments

Archive for the ‘Tagging’ Category

Hahahhaa…Mrs Ana Ferana, thanx a lot la sbb tag me. Barulah terasa nk update blog! Sedar tak sedar sungguh lame blog ni tak update. Kesiaaaannnnnn…

1. Adakah anda rasa anda hot? – Saya rasa saya dah tak hot!

2. Cerita pasal wallpaper komputer anda. – Gambar bumi!

3. Kali terakhir makan pizza. – Masa Father’s Day Celebration last month.

4. Lagu terakhir anda dengar – Trouble is a friend – Lenka (bunyi ringtone!)

5. Apa anda buat selain menyelesaikan tag ini? – Baru selesai uload pics Biskut Raya 2010 di Facebook. Jemput2la cuci mata yerrrrr…

6. Selain nama sendiri, anda dipanggil apa? – Azi (Bos yang panggil), Azie (kawan-kawan yang panggil), K.Long (adik2 dgn jiran tetangga  yang panggil), Sayang (hubby yang panggil)..

7. Tag lagi 5 org – Tak nak boleh tak? Lama tak berblog ni. Tak tahu nak tag siape. Tak pun saya tag kepada sesiapa yang bace ni dan ade blog! Aci tak??

8. Siapa org no.1 pada anda? – Tak de sbb tak tag!

9. Hubungan dgn org no.2 – Naddaaa…

10. Hubungan dgn org no.3 – Ilek..

11. Kata2 cinta utk org no.4 – Nak bagi kata-kata cinta untuk hubby boleh tak? (confirm korang muntah hijau kat cini..so xjadilahhh…)

12.Katakan sesuatu pada org no.5 – ~

13. 5 perkara ttg Shu (org yg tag saya) – Mrs Ana Ferana ni, kawan dari UPM, sama kolej dan sama kelas! Always positif dalam apa yg dibuat (betul ke ana? aku goreng jer nih…:p ) dan saya rasa Mrs Ana Ferana ni peramah orgnya!!. Sekarang ni dah jadi cikgu KPLI dan pregnen, (nape aku jugak yg tak bregnen2 lagi…?) . Yg penting miss u..:(

*lama tak mengarang..mcm pelik!

Love & Cheers,

Azie

Read Full Post »

I’m Tagged!

by Shibratun..

1. Bekas kekasih saya adalah :
hah? suami saya la..dulu kekasih sekarang bila jadi suami, dah tentulah die ex saya.

2. Saya sedang mendengar :
bunyi cengkerik menyanyi kat luar..mlm nie sunyi betul la..(maklumlah dah pukul 12.10 a.m), tak dapat tido pulak mlm ni..

3. Mungkin saya patut :

tutup tv sbb takde sape pon tengok tb tu ..bazir letrik je (skrg: axn-leverage)

4. Saya suka :
makanan berasaskan seafood, esok saya nak masak udang masak kunyit

5. Sahabat-sahabat baik saya :
semua jauh di mata..tapi dekat di hati…

6. Saya tak paham :
kenapa saya tak dipanggil viva lagi..hello tesis saya dah antar bulan 1 lagi..cepatla…cepatla…tapi berdebarla pulak..

7. Saya kehilangan :

ape yeh? mcm tade barang hilang pun…

8. Ramai yang berkata :

saya makan banyak tapi tak gemuk2…hmmm adakah saya ada penyakit?

9. Makna nama saya :

cahaya kesabaran

10. Cinta itu adalah :
lu pikirla sendiri…

11. Di suatu tempat, seseorang sedang :
merindui saya iaitu suami saya…hahah..dia jauh di Terengganu..jauh kan?

12. Saya akan cuba :
pergi tido sekarang..haih dah lewat ni..nerves kot esok parent balik rumah…(pokok2 bunga da siram, rumah dah vacuum, dapur da bersih, bilik air da cuci, bilik ibuabah da bersih)

13. Ayat SELAMANYA membawa maksud :
forever…hehe


14. Telefon bimbit saya :
Sony Ericsson cyber-shot K-800i, diberi pakai oleh suami saya (sbb die dah ader Blackberry Bold) phone camera ni sangat best dan sangat penting utk saya amek gambar utk letak dalam blog :p

15. Bila saya terjaga dari tidur :
saya mesti g toilet dulu cuci muka sbb tepek bedak sejuk!rimasla…habuk2 die masuk dalam mata…

16. Saya paling meluat apabila :

abang2 lori besar/sederhana/kecik duk usha2 masa traffic lite…huh..sengal jer…

17. Pesta/Parti adalah :
tempat bersosial..

18. Haiwan yang paling comel yang saya pernah temui ialah :
semestinya anak kucing yg ada bawah kereta  ni. Mentang-mentang die kecik selalu die masuk duduk dalam engin..bile start je mulalah bising…mee000wwww! panaslah tu!


19. Peringkat umur yang paling menyeronokkan bagi saya ialah :
20-an

20. Hari ini :
saya pergi Giant bayar bil dan beli brg dapur tapi saya terlupa dalam purse ada RM34 aje. sampai kaunter RM34.55, alamak tak cukup o.55 sen pulak dgn muka kesian terpaksala saya mintak return cili api Rm0.99 sen..haihh..malu..malu..

21. Malam ini saya akan :
tido lewat lagilah nampaknyer!…

22. Esok pula saya akan :
tido awal sbb dah berapa mlm tido lewat ni…

23. Saya betul-betul inginkan :
handbag Paris Hilton dan gadjet drFadzley Gadjet.com selamat sampai rumah. Dah 3 minggu saya tunggu ni. Tak sampai2 lagi…Ohhh hadiah dari tv3. Saya masuk contest, termenang pulak…dan jugak cek RM100 dari Cadburry (from contest juga). Hmm takkan salah alamat kot!

24. Ketika anda lihat wajah anda di hadapan cermin pagi ini :
rasa nak g buat threading la!

25. Pusat membeli-belah atau arked permainan :
pusat beli belah sbb da start Megasale nieh

26. Makanan Barat atau Jepun :
Barat

27. Bilik yang terang atau gelap :
terang

28. Makanan segera adalah :
pilihan utama kalau tak cukop masa, bz, nak cepat..terkejar2..or lapar gile tahap gaban!

29. Ayat terakhir yang anda katakan pada seseorang?
i luv u too laling! gud nite…waailaikumusalam… (cakap telefon dgn suami saya..)

30. Siapa yang anda mahu Tag?

ms i.u

ana

fara bluryblu

nozie


Read Full Post »

Tagged

Tagged by Nozie

1. Anda rasa anda hot?
me? hm nafsuku berkata.. saya mmg hot!! tapi akalku menafikannye, jangan nak perasanla azie…so i nie tak hot pun. hanya hot di mata suami 🙂

2. Upload gambar kegemaran anda.

img_9922
3. Kenapa anda suka gambar ini?
kerana…gambar nie darling dear yg snap. lgpun cantik pulak pokok tue bila tinggal ranting2 jer. nasib baik tuan rumah nie tido lagi….:P

4. Bila kali terakhir anda makan pizza?
ape kene mengene pizza dalam hal nie? hmm btw last mkn pizza bulan 10 2008 aritu. makan dengan family for sistas birthday celebration.

5. Lagu terakhir yang anda dengar.
lagu Gagap nyanyian Stacy. Baru donlod smlm masuk dlm iTunes.  First time dgar masa final program Sehati Berdansa. lagu die ala Justin Timberlake pulak. boleh tahan gak lagu nie sbb rancak . layan jerla…

6. Apa yang sedang anda buat selain daripada selesaikan tag ini?
pssstttt…arinie takg ukm. huakahkah…sshhhhhh tau! tgah tnggu panggilan dr my supervisor. whoaaaa…

7. Selain nama anda sendiri, apakah lagi nama yang anda suka orang panggil anda?
my darling dear call me yayang! (comel kan? huh, gedik…) and my family call me k.long. (bukan family je ok, jiran tetangga, kwn2 ibu abah semua dah panggil k.long!) and adik bongsu call me honey bunny….. 🙂 (kalo org lua dgar nie aperla diorang pk….huh!)

8. Tag lagi 5 orang (tak bleh tag orang yang sama tau)
sape yang kena ni nasibla….muahhaaa..

  • ana ferana
  • sizuka cikus
  • kak isma
  • fara bluryblu
  • ata
  • 9. Siapa orang nombor 1?
    my ex-cosmate (multimedia ) and kolejmate, KTDI, UPM, baru je kahwin dengan suami nya yang tercinta anep, my fren jugak tu. hopefully bahagia ke akhir hayat!

    10. Orang nombor 3 ada hubungan dengan sesiapa?
    yg ini consider hubby’s colleague. kenal mase majlis berbuka puasa. anak die si comel insyirah tue sangat comel, cute mute…eiii geram!

    11. Kata sesuatu berkenaan dengan orang nombor 5.
    my fren kat KPT dulu. sekarang keje kat UKM. dah jadi PTM. selalu bergosip dgn die..:p masih lagi mencari..yerke ata?? wanita di luar sana  yang ada ciri seperti kaya dan jelita, bole hantar borang permohonan! :p

    12. Bagaimana pulak dengan orang nombor 4?
    yg ini oden’s fiancee. oden my videoman utk wedding i dulu. kalau korang nk tempah die utk video perkahwinan sila jenguk sini untuk lihat hasil2nya. bulan 6 ni bakal melangsungkan perkahwinan. mesti comel kedue2 bakal pengantin ni…harap2 dapat peluang pergi…huhu

    13. Siapakah orang nombor 2?
    kawanku di ukm.sekarang nie ade do montreal, canada. mai, ko pe citer? bile mau pulang?? haaaaa…. die ader jual barang2 from montreal…silala jenguk sini . kalo berkenan beli cepat2 sebelum die balik mesia.–> mai, aku promote blog ko!!! kne ader upah ni…

    Read Full Post »