Feeds:
Posts
Comments

Archive for the ‘Sharing is Caring’ Category

Here six adjustments to help u people especially girls, save hundreds of ringgit.

1. Let’s do the mathemathics : RM2 for a drink with every meal equals RM120 every month! Just bring ur own drink and that figure will dwindle to literally nothing! So, instead of paying RM2 for what ‘s basically sugared water, go healthy and wealthy with your own bottle of water!!

2. A pro hair cut would cost you about RM45. You can get the same treatment for RM8 if u opt for a Student Cut and wash!!. Don’t worry guys, they won’t botch ur hair-do, no reputable salon will allow such thing to happen.

3. Do ‘spot-budgeting’. Pick 3 categories to trim your expenses down. For me, no more clothes and entertainment!, instead of worrying bout cutting every expense. Current i am entering lots of movie contest in order to get free movie stubs! Heeee…and also trying so hard to win free vacation!! Alwayssss looking for FREE stuffs!!!. (Save banyak dah duit hubby…).

4. Keep a notebook and pen in ur handbag n jot down ur expenses! Darling dear always key in all those our expenses in excel. So, we shud be able to see where our ‘money leak’ is in a month.

5. For women out there..no more the shop-till-u-drop syndrome!! Many women are spending on clothes, cars, decorating the house and apartment. So, stop stalling and start thinking of the future!!

6. U’re not rich but want to be looked upon as rich and sophisticated? Here’s a tip (i’m doing this!) , make an effort to purchase at least one pair of beutiful and expensive shoes every year, and wear them till they fall apart- which may take awhile because quality lasts. Currently i’m wearing Clark. Everywhere i go, i go with Clark! Very comfort shoes 🙂 (got it FREE July last year when i won ALAMANDA SHOPPING FREE worth RM1000). Shoes not in my list for 2009!

Read Full Post »

Comparison

The figures are speaking themselves very loudly. We are unable to listen.

Some thoughts:
Extracts of speech by Hafez A.B Mohamed: Director-General, Al Baraka Bank.

Demographics:
World Jewish Population: 14 million
o  Distribution: 7 M in America
5 M in Asia
2 M in Europe
100 thousand in Africa

World Muslim Population: 1.5 billion
o  Distribution: 1 billion in Asia/Mid-East
400 M in Africa
44 M in Europe
6 M in the Americas

o  Every fifth human being is a Muslim
o  For every single Hindu there are two Muslims
o  For every Buddhist there are two Muslims
o  For every Jew there are 107 Muslims
o  Yet the 14 million Jews are more powerful than the entire 1.5 billion Muslims

Why?

Here are some of the reasons:

Movers of Current History:
o  Albert Einstein            Jewish
o  Sigmund Freud           Jewish
o  Karl Marx                   Jewish
o  Paul Samuelson          Jewish
o  Milton Friedman         Jewish

Medical Milestones:
o  Vaccinating Needle:                Benjamin Ruben, Jewish
o  Polio Vaccine:                         Jonas Salk , Jewish
o  Leukaemia Drug:                    Gertrude Elion, Jewish
o  Hepatitis B:                             Baruch Blumberg, Jewish
o  Syphilis Drug:                          Paul Ehrlich , Jewish
o  Neuro muscular:                      Elie Metchnikoff, Jewish
o  Endocrinology:                        Andrew Schally, Jewish
o  Cognitive therapy:                   Aaron Beck , Jewish
o  Contraceptive Pill:                  Gregory Pincus, Jewish
o  Understanding of Human Eye: G. Wald , Jewish
o  Embryology:                            Stanley Cohen, Jewish
o  Kidney Dialysis:                      Willem Kloffcame , Jewish

Nobel Prize Winners:
o  In the past 105 years, 14 million Jews have won 180 Nobel prizes whilst 1.5 billion Muslims have contributed only 3 Nobel winners.

Inventions that changed History:
o  Micro- Processing Chip:  Stanley Mezor , Jewish
o  Nuclear Chain Reactor:   Leo Sziland , Jewish
o  Optical Fibre Cable:         Peter Schultz , Jewish
o  Traffic Lights:                   Charles Adler , Jewish
o  Stainless Steel:                 Benno Strauss , Jewish
o  Sound Movies:                  Isador Kisee , Jewish
o  Telephone Microphone:  Emile Berliner , Jewish
o  Video Tape Recorder:    Charles Ginsburg , Jewish

Influential Global Business:
o  Polo:                     Ralph Lauren, Jewish
o  Coca Cola                                               Jewish
o  Levi’s Jeans:          Levi Strauss, Jewish
o  Sawbuck’s:           Howard Schultz , Jewish
o  Google:                 Sergey Brin, Jewish
o  Dell Computers:    Michael Dell, Jewish
o  Oracle:                  Larry Ellison , Jewish
o  DKNY:                 Donna Karan, Jewish
o  Baskin & Robbins: Irv Robbins , Jewish
o  Dunkin Donuts:      Bill Rosenberg, Jewish

Influential Intellectuals/ Politicians:
o  Henry Kissinger , US Sec of State, Jewish
o  Richard Levin, PresidentYaleUniver sity, Jewish
o  Alan Greenspan , US Federal Reserve, Jewish
o  Joseph Lieberman   , Jewish
o  Madeleine Albright , US Sec of State , Jewish
o   CasperWeinberger , US Sec of Defence , Jewish
o  Maxim Litvinov , USSR Foreign Minister , Jewish
o   DavidMarshal , Singapore Chief Minister , Jewish
o  Isaacs Isaacs, Gov-GenAustralia, Jewish
o  Benjamin Disraeli, British Statesman , Jewish
o  Yevgeny Primakov, Russian PM , Jewish
o  Barry Goldwater , US Politician , Jewish
o  Jorge Sampaio, President Portugal , Jewish
o  Herb Gray, Canadian Deputy – PM, Jewish
o  Pierre Mendes, French PM , Jewish
o  Michael Howard, British Home Sec., Jewish
o  Bruno Kriesky, Austrian Chancellor , Jewish
o  Robert Rubin , US Sec of Treasury, Jewish

Global Media Influential:
o  Wolf Blitzer,  CNN  , Jewish
o  Barbara Walters,   ABC News, Jewish
o   EugeneMeyer , Washington Post, Jewish
o  Henry Grunwald, Time Magazine, Jewish
o  Katherine Graham , Washington Post , Jewish
o  Joseph Lelyeld, New York Times, Jewish
o  Max Frankel, New York Times , Jewish

Global Philanthropists:
o  George Soros           Jewish
o  Walter Annenberg     Jewish

Why are they powerful?   Why are Muslims powerless?
Here’s another reason. We have lost the capacity to produce knowledge.

o  In the entire Muslim World (57 Muslim Countries) there are only 500 universities.
o  In USA alone, 5,758 universities
o  In India alone, 8,407 universities
o  Not one university in the entire Islamic World features in the Top 500 Ranking Universities of the World
o  Literacy in the Christian World  90%
o  Literacy in the Muslim World     40%
o  15 Christian majority-countries, literacy rate 100%
o  Muslim majority – countries ,       None
o  98% in Christian countries completed primary
o  Only 50% in Muslim countries completed primary.
o  40% in Christian countries attended university
o  In Muslim countries a dismal 2% attended.
o  Muslim majority countries have 230 scientists per one million Muslims
o  The USA has 5000 per million
o  The Christian world 1000 technicians per million.
o  Entire Arab World only 50 technicians per million.
o  Muslim World spends on research/developmen t 0.2% of GDP
o  Christian World spends 5 % of GDP

Conclusion:
o  The Muslim World lacks the capacity to produce knowledge

Another way of testing the degree of knowledge is the degree of diffusing knowledge.

o   Pakistan 23 daily newspapers per 1000 citizens
o   Singapore 460 per 1000 citizens
o  In UK book titles per million is 2000
o  In Egypt book titles per million is only 17

Conclusion:
o  Muslim World is failing to diffuse knowledge

Applying Knowledge is another such test.

o  Exports of high tech products from   Pakistan is 0.9% of its exports
o  In Saudi Arabia is 0.2%
o   Kuwait , Morocco and Algeria 0.3%
o   Singapore alone is 68%

Conclusion:
o  Muslim World is failing to apply knowledge

What do you conclude?   No need to tell. The figures are speaking themselves very loudly. We are unable to listen.

Read Full Post »

Rasa sedih dan pilu sehingga sebak di dada,  akhirnya tumpah jua air mata tatkala menatap gambar2 umat Islam di Gaza. setiap kali mata menatap akhbar kisah2 umat Islam di Gaza setiap kali itulah tumpah air mata. Mereka setiap hari di ambang maut, berjuang bermatian demi keamanan negara mereka walaupun dengan hanya bersenjatakan batu dan kayu. Terbayang kalau itu terjadi di cini. Apakah yang akan terjadi? Ya Allah, mintalah dijauhkan…

image026

aptopix MIDEAST ISRAEL PALESTINIANS

MIDEAST-PALESTINIAN-ISRAEL-CONFLICT-GAZA

APTOPIX MIDEAST ISRAEL PALESTINIANS

att277430

att277431

How long it will last??

Please, please…STOP THE WAR!!!

STOP THE CRIME!!

jika gambar2 tersebut dilihat tanpa belas kasihan, mmg tidak berperikemanusianla org itu..

apa peranan kite? apa yang mampu kite buat? let’s do the least we could do…

boycott ISRAEL and US Goods..

yeahhh… i know, it is easy to say, not easy to do… but we have to..we must!! kita dah guna lama produk mereka.

wahai Muslims, wake up!, don’t pay your money for killing Palestinians…

demi Allah dan tanggungjawab kita sebagai seorang muslim… it NOW the time to change…

boikot-israel412212080613_5ede78c597

RESEARCH FINDINGS :
Nokia have started to invest heavily in Israel.
Nokia general manager Lars Wolf said in an interview with The Jerusalem Post (4 March 2001): “We are really focusing on Israel from all perspectives, because we have an internal project called ‘Project Israel’ which means we are looking at Israel from a networks perspective, from the perspective of Nokia Ventures Organization, and also from the perspective of Nokia Research Center “. [1]
Nokia Venture Partners, a branch of Nokia Ventures Organization, launched a new $500 million fund in December 2000 and allowed that a “disproportionate” amount of it would go into Israeli companies. Nokia Research Center is on the lookout for Israeli start-ups with which it can cooperate. [1]

link http://inminds.co.uk/boycott-nokia.html

Update:

McDonald’s and Starbucks have today announced that they will be donating all profits from now until Sunday to Israel war. Also, the producers of Adam Sandler’s new movie Bed Time Stories will be donating their profits to Israel . Be informed, and let others know not to contribute and refuse to support these monsters that believe in killing innocent civilians. Boycott McDonald’s and Starbucks. Also don’t take your kids to see a movie that promotes violence by association. Together we can make a difference!

Just to open your eyes [ link ]

Recite surah al-Fath 26, 27 and surah Yunus 85, 86, and 88.

Allahuakbar!!!


Read Full Post »

cinamon

lukapp2lukapplukapp1

korang nmpak tak gambar2 nie? hehee…tue gambar dahi, pipi dan muka saya! saya potong2 sebab gambar2 nie semua tak pakai tudung. so sye cut mane2 yang patut. apa motif? haa..niela nak cerita nieh.

gambar2 nie diambil pada hari isnin 4hari sebelum majlis akad nikah. horrible kan?  the worst ever.. seriously menakutkan! macam muka ape dah. dahla pedih, sakit tak terkata, gatal lagi. rasa memang nak garu je. tak tau mcmana nak cakap bertapa derita dan sengsaranya tat time. hanya Tuhan ajerla yang tahu. luka2 ini adalah disebabkan nak gojes punya pasal la. masa nie menyesal tak terkata. …okey hari jumaat pergi facial. tue dah satu hal muka merah2. hari isnin pula pergi buat threading. padan muka saya kan! tuela gatal sangat. patutla dalam majalah cakap kalau nak buat facial / threading or watever buat sebulan sebelum. tapi i tade mase. bz so 4 hari sebelum baru buat. sudahnya inilah jadinya!!!!! threading nie bg orang yang tak biasa buat mmg akan jadi mcm gambar kat atas tue. mula2 dia kan naik bijik2 mcm kene gigit nyamuk, then mula luka2, merah dan menggelupas mcm buat peeling… beware girls!!

ape yg saya buat nak hilang semua nie? i use cinamon!!! just back to basic! masa nie tak guna dah nak jumpa skin consultant, cari product2 mahal mcm SKII, estee lauder, clinique and so on. tak sempat dah. sbb tue i guna cinamon. every single time i tepek kat muka. ambil sikit serbuk cinamon + bedak sejuk + air, tepek je di muka 24 hours!!! dgn harapan hilang di hari bahagia.

sbnarnya dari zaman u lagi pakai bedak sejuk + cinamon nie tepek kt muka. hasilnya mmg alhamdulillah sangat memuaskan!!! khasiat cinamon nie di samping hilangkan parut, kecutkan jerawat, ia juga kecilkan liang pori2 di muka. even skrg pon kalau ada jerawat bulan mengambang, bintik2 kecil yang merah2, sbb cuaca panas, i mmg akan pakai cinamon. alhamdulillah hilang! anda hanya perlu bersabar!

saya ada rekomen to frens and relatives, but then hasilnya tak sama pulak. my relatives,  dia cakap makin banyak pulak jerawat yang keluar. hmmm heran jugak! actually muka dia memang berjerawat. myb dia keluar dulu semua2 jerawat2 tue lepas tue baru hilang. tidak pasti! hehehe..n my frens pulak bila dia pakai jerawat or dekat muka dia jadi hitam2 lebam. actually tue kesan panas cinamon tue. myb dia letak terlalu banyak cinamon dan tak campur dgn bedak sejuk. mayb kulit terkejut sbb panas kerana tak pernah pakai. so depends to u guys! but for me cinamon mmg penyelamatku!!!!!

mas-1041

alhamdulillah hari sabtu, 3hb ogos, di pagi akad nikah, semua luka2 hilang perfectly!!! syukur sangat!! jiran & relatives yang menyaksikan disaster mmg tak percaya..hehehe..nana, my jurumakeup cakap mudah sangat dia nak makeup without any problem. dia cakap b4 this ramai je bila dia dah siap makeup tak kena pulak. makeup tak lekat. ader yg kena makeup sekali lagi. mcam2. shhhhhhhh! padehal dia tak tahu hari isnin tue disaster!!!! thanx cinamon! so cinamon mmg ader dalam stok utk emergency use!! 🙂

Read Full Post »

Since being a wifey, banyak jugak GoOoooOOOooooogle tentang info2 bagaimana menjadi isteri soleha.. 🙂 mestilah nak pahala banyak kan! Thanx Google! Love you bcoz u gimme lots of infos…i found tis article and wanna share with all my readers. Its about how wonderful and special being a woman. Read this infos dengan naiwaitu untuk dipraktikkan. Insya-Allah… 🙂

Taken from a blog~

1. Doa wanita lebih maqbul daripada lelaki kerana sifat penyayang yang lebih kuat daripada lelaki.

2. Wanita yang solehah (baik) itu lebih baik daripada 1,000 orang lelaki yang tidak soleh.

3. Seorang wanita solehah adalah lebih baik daripada 70 orang wali.

4. Seorang wanita solehah adalah lebih baik daripada 70 lelaki soleh.

5. Wanita yang taat berkhidmat kepada suaminya akan tertutup pintu-pintu neraka dan terbuka pintu-pintu syurga.  Masuklah dari mana-mana pintu yang dia kehendaki dengan tidak dihisab.

6. Wanita yang taat akan suaminya, semua ikan-ikan di laut, burung diudara, malaikat di langit, matahari dan bulan, semuanya beristighfar baginya selama mana dia taat kepada suaminya dan meredhainya. (serta menjaga sembahyang dan puasanya)

7. Seorang wanita yang apabila mengerjakan solat lima waktu, berpuasa wajib sebulan (Ramadhan), memelihara kehormatannya serta taat kepada suaminya, maka pasti akan masuk syurga dari pintu mana saja yang dia kehendaki.

8. Tiap perempuan yang menolong suaminya dalam urusan agama, maka Allah s.w.t. memasukkan dia ke dalam syurga lebih dahulu daripada suaminya(10,000 tahun).

9. Apabila seseorang perempuan mengandung janin dalam rahimnya, maka beristighfarlah para malaikat untuknya. Allah s.w.t. mencatatkan baginya setiap hari dengan 1,000 kebaikan dan menghapuskan darinya 1,000 kejahatan.

10. Dua rakaat solat dari wanita yang hamil adalah lebih baik daripada 80 rakaat solat wanita yang tidak hamil.

11. Wanita yang hamil akan dapat pahala berpuasa pada siang hari.

12. Wanita yang hamil akan dapat pahala beribadat pada malam hari.

13. Apabila seseorang perempuan mulai sakit hendak bersalin, maka Allah s.w.t. mencatatkan baginya pahala orang yang berjihad pada jalan Allah s.w.t.

14. Wanita yang bersalin akan mendapat pahala 70 tahun solat dan puasa dan setiap kesakitan pada satu uratnya Allah mengurniakan satu pahala haji.

15. Apabila seseorang perempuan melahirkan anak, keluarlah dia daripada dosa-dosa seperti keadaan ibunya melahirkannya.

16. Sekiranya wanita mati dalam masa 40 hari selepas bersalin, dia akan dikira sebagai mati syahid.

17. Wanita yang memberi minum susu kepada anaknya daripada badannya (susu badan) akan dapat satu pahala daripada tiap-tiap titik susu yang diberikannya.

18. Jika wanita menyusui anaknya sampai cukup tempoh (2 1/2 tahun), makamalaikat-malaikat di langit akan khabarkan berita bahawa syurga wajib baginya.

19. Jika wanita memberi susu badannya kepada anaknya yang menangis, Allah akan memberi pahala satu tahun solat dan puasa.

20. Wanita yang habiskan malamnya dengan tidur yang tidak selesa kerana menjaga anaknya yang sakit akan mendapat pahala seperti membebaskan 20 orang hamba.

21. Wanita yang tidak cukup tidur pada malam hari kerana menjaga anak yang sakit akan diampunkan oleh Allah akan seluruh dosanya dan bila diahiburkan hati anaknya Allah memberi 12 tahun pahala ibadat.

22. Apabila seorang wanita mencucikan pakaian suaminya, maka Allah mencatatkan baginya seribu kebaikan, dan mengampuni dua ribu kesalahannya,bahkan segala sesuatu yang disinari sang suria akan meminta keampunan baginya, dan Allah mengangkatkannya seribu darjat untuknya.

23. Seorang wanita yang melayani suaminya selama seminggu, maka ditutupkan baginya tujuh pintu neraka dan dibukakan baginya lapan pintu syurga, yang dia dapat masuk dari pintu mana saja tanpa dihisab.

24. Mana-mana wanita yang menunggu suaminya hingga pulanglah ia, disapukan mukanya, dihamparkan duduknya atau menyediakan makan minumnya atau merenung ia pada suaminya atau memegang tangannya, memperelokkan hidangan padanya,memelihara anaknya atau memanfaatkan hartanya pada suaminya kerana mencari keredhaan Allah, maka disunatkan baginya akan tiap-tiap kalimah ucapannya, tiap-tiap langkahnya dan setiap renungannya pada suaminya sebagaimana memerdekakan seorang hamba. Pada hari Qiamat kelak, Allah kurniakan Nur hingga tercengang wanita mukmin semuanya atas kurniaan rahmat itu. Tiada seorang pun yang sampai ke mertabat itu melainkan Nabi-nabi.

25. Tidakkan putus ganjaran dari Allah kepada seorang isteri yang siang dan malamnya menggembirakan suaminya.

26. Wanita yang melihat suaminya dengan kasih sayang dan suaminya melihat isterinya dengan kasih sayang akan di pandang Allah dengan penuh rahmat.

27. Jika wanita melayan suami tanpa khianat akan mendapat pahala 12 tahun solat.

28. Wanita yang melayan dengan baik suami yang pulang ke rumah di dalam keadaan letih akan medapat pahala jihad.

29. Jika wanita memicit suami tanpa disuruh akan mendapat pahala 7 tolaemas dan jika wanita memicit suami bila disuruh akan mendapat pahala tola perak.

30. Salah satu tanda keberkatan wanita itu ialah cepat perkahwinannya, cepat pula kehamilannya dan ringan pula maharnya (mas kahwin).

Read Full Post »

Malam yang sunyi terkenang pulak zaman-zaman bujang. wahhh tetiba sesi Flashback! Teringat pulak camne boleh tergerak hati nak kawen. Ada yang tanyer i camne u tau u dah sampai seru nak kahwen? Ada tak simpton2 yang obviously menunjukkan yg i nak kawen? Hmmmm…Berikut adalah tanda-tanda @ simptom-simptom anda sudah hampir sampai seruan untuk kahwin.. its look like a joke, but believe me.. u’ll know its true at certain degree.. 🙂 Taken from a blog.. 🙂

1. anda start beli majalah yang berunsurkan ‘isu-isu perkahwinan’..

obviously yes! for me..antara contohnya, Pengantin, Brides etc.. lepas itu anda asyik baca saja kisah-kisah majlis perkahwinan yang difeaturekan kat ruang ‘memori’ tu dengan harapan.. “Kan best kalau majlis perkahwinan aku nanti semeriah mereka ini…” Beb, kalau kaya, ada duit, apa-apa pun boleh jadi lah.. No money no talk.. So better keep your money from now onwards if u want your wedding to be grand..

2. anda suka tengok kedai jual brg kawin..

Bila lalu depan kedai jual brg hantaran.. Mata anda asik tertumpu saja kat bunga telur, bekas hantaran, cenderahati etc… lepas itu berangan seorang-seorang konon nak warna biru lah, pink lah, purple lah untuk hantaran nanti.. lepas itu dah fikir nanti nak beri berapa dulang kat pihak lelaki.. Then, nak hantaran apa.. kasut? beg? kain? minyak wangi? Siap berangan sekali dengan brand brg tu lagi haaa.. jangan mara~~

3. anda suka baca kad kawin..

Bila dapat kad kawin daripada org lain, anda dok bayangkan nama kat walimatulurus tu terpapar nama anda dan pasangan anda/ yang anda minat sekarang ni.. Huhuhu.. Then dok cium-cium kad tu sebab ada bau wangi.. Sambil bau, sambil berangan~ yerlah..i siap kumpul lagi buat koleksi & as a rujukan..

4. anda jeles tengok happy couple..

Bila pergi jalan-jalan, anda nampak couple yang agak-agak baru pas kawin sebab kat tangan mereka masih ada inai lagi..lepas itu anda tengok mereka sangat mesra dan loving (well, baru pas kawin, memang lah manja2.. tunggu lah lagi 2,3 tahun.. hampehhhh).. Then anda jadi jeles sebab Kenapa anda tak ada inai macam mereka.. Lantas balik rumah beli henna/inai dan pakai kat tangan dan kaki sendiri..

5. anda suka masuk page wedding photographer yang bertauliah untuk tengok gbr-gbr wedding org lain..

Siap email mereka untuk tanya pakej yang mereka offer. lepas itu dok simpan hp number photograher tu sebab senang nanti kalau nak kahwin boleh contact bookng terus.. Then bila pergi kat majlis org lain, anda sibuk dok sembang-sembang dengan photographer tu sebab nak tau price range mereka bagaimana sehingga menyebabkan photographer tu lupa nak ambil gbr pengantin.. Haihhhhh..

6. anda jenguk-jenguk masuk website tempat yang offer kursus kahwin untuk tengok berapa kena bayar untuk kursus kawin..

(RM80 kalau kat JAIS.. 2 hari tak bermalam.. hehe).. then tengok jadual kursus.. Sila booking cepat-cepat pada siapa-siapa yang nak kawin dah ni, sebab kelas banyak yang full.. banyak sangat yang nak kawin lah..

7. anda suka baby…

Bila anda tengok young couple yang baru ada seorang anak kecik yang baru lahir.. ke hulu ke hilir dengan kereta sorong baby.. yang mak nya dengan beg baby dan botol susu.. Ayah nya pulak dok pegang anak dia dengan penuh kasih sayang.. boleh nampak muka dia bangga sebab ada baby.. Mak pulak pandang suami dia dengan penuh rasa bersyukur sebab dapat suami yang sangat penyayang dan sukakan budak-budak.. anda rasa jeles sebab anda pun nak anak gakkkk.. lepas itu termenung seorang-seorang bila lah anda nak ada anak……… Uhukk…

8. anda suka tengok cincin…

Hehe, yang pasti, cincin adalah benda yang amat penting dalam majlis perkahwinan.. Ia adalah lambang cinta.. lambang sehidup dan semati.. chewaaahhh..  Tak ada yang lebih menggembirakan apabila org yang kita cintai menyarungkan cincin itu di jari kita.. Aduhaii~~~

Kesimpulannya, kepada sesiapa yang sudah mula mengalami simptom-simptom seperti di atas, maka sila bawa bersabar dan berdoa pada Allah agar dijodohkan dengan org yang baik-baik.. Kumpul duit, kumpul ilmu untuk menjadi isteri/suami yang soleh.. Insyallah, Allah akan makbulkan..

p/s Alhamdulillah selesai sudah….

Read Full Post »