Feeds:
Posts
Comments

Archive for the ‘Movie’ Category

transformers2_photo_11_m

Cast: Shia LaBeouf, Megan Fox, Rainn Wilson, Josh Duhamel, John Turturro,
Running Time: 151 minutes
Director: Michael Bay

WARNING: Major spoiler below!

Hye all, hmm last week demam Transformers 2: Revenge of The Fallen melanda. Mesti semua dah tengok kan? So ape komen korang? Mantap tak? Saya dgn hubby sempat jugak dapat tiket on 24 June. Nasib baikla ada. Tapi we were not satisfied with the seat. Hehehe…mane taknyer duduk 4 baris dari depan. Nak teleng je kepala tgok..tapi tetap nk tgok jugak! So we are planning to see this muvie again and myb this weken. Kan hubby kan?

As for me Revenge of The Fallen tersangatlah super duper superb! Perhhhh puas hatiku dapat tgok! Niela muvi yang paling/sangat/amat ditunggu in year 2009. Muvie lain i bolayan jer. Hihihi..nak tulis review pun mesti u all da baca paperkan. Okeyla let me story sket2..hihi…yang penting2 jerla…the hottest scene in this muvie ialah scene Megan Fox (Mikaela Banes) tgah menonggeng atas motosikal. Huiishh mmg HOT! HOT! Dgn rupa paras yang jelita, dengan bibir yang mcm terkene sengat tebuan, rambut panjang mengurai, gigi Rabbit nyer yang menawan, body yang “gerek seh”, Megan Fox mmg HOT! Tapi tuela pengkritik cakap Megan Fox nie takda peranan pun dalam Transformers ni. Hanya sebagai penyeri! Hubby cakap “peranan die tolong simpan serpihan allspark je pastu lari2 kat padang pasir, tapi kalo Megan takde takleh nak pujuk robot kecik (Wheelie) tu tunjukkan cara nak baca simbol-simbol pelik yang terperangkap dalam minda Sam tu”.

megan-fox-transformers2

HOT kan? Mana lagi hot scene yang atas motosikal nie ke or scene yang dalam Transformers 1 yang masa tgah check kereta Sam yang rosak. Alah mesti korang ingat pose tu!

Scene lain yang agak HOT jugak – scene John Turturro plays Reggie Simmons yang telah diterminate perkhidmatannya dari Sector 7 tetibe menanggalkan pants nyer sendiri. Kalau yang 1st ditanggalkan oleh Mikaela (nampak boxer) tapi kali nie terus nampak spender S-7 (yang ditaja oleh Sector 7 agaknyer!)

Masa keluar je panggung, hubby cakap the super duper superb scene in Transformers 2 ialah masa :

1. Megatron lawan dengan Optimus Prime dalam hutan masa nak selamatkan Sam Witwicky. Dia cakap scene tu mmg gempak dan terhebatla…salah satu sbb ialah Optimus Prime guna pedang samurai! Masa tuela jugak Optimus Prime mati. Huhu..

transformers-2-poster-optimus-prime

Optimus dgn pedang samurainya

2. Sam jadi orang gila dalam kelas astronomy. Mmmg real la..dengan kepala2 terteleng-teleng, mata terbalik balik tgah mentafsir simbol2 pelik. Sangat real!

3.  Time decepticons transform jadi robot anjing vacuum yang menyedut segala bagai benda kat padang pasir ohhh plus decepticon (Devastator) yang roda die tergolek2 kat Shanghai plus..banyakla scene lain yang best sepanjang muvie.

Part yg paling lucu pulak ialah adegan saat Sam & Leo menyeludup ke Museum. Kelakar sangat masa Leo terkena renjatan elektrik. Actually banyak jugak scene2 kelakar yang lain masa kat Museum nie. Scene2 kelakar dia mmg kelakar habis, gamat jugakla panggung tu. Korang p tgokla sendiri!

transformers-2-blackbird

Jetfire yang dah tua dan bertongkat! Ttibe beralih arah jadi Autobots!

Yang penting Michaela Bay mmg hebat. Idea2 die mmg sedikit gila2 tapi mmg gempak giler! Bukan senang okey nak direct muvie sehebat camni. Yang pengkritik2 tue..silalah buat muvie Transformers sendiri yer kalau agak2 tak puast hati kerr plus i don’t care what u all have to say but i thought Transformers 2 waz THE BOMB!!!  effect dia paling best since gollum in LOTR Trilogy the best CGI to date. Robot2 nampak hebat giler, dengan action packed and lots of stuff blows up, mmg muvie nie patut ditonton. 4.5*

Read Full Post »

x-men-origins-wolverine

Last Saturday ktorang sempatla menonton X-Men Origins: Wolverine. Menonton di Jusco Seremban 2 aje. Maklumlah sejak ada TGV kat Seremban, prefer TGV Seremban2  more than GSC Terminal One! RM6 aje tau walaupun hari Sabtu! Jimat kan? Tips nyer ialah beli tiket b4 12 tgahari! Tu aje. Actually suami saya yang beriya2 nak tgok X-Men. So saya ikut ajerla. Biasanya kalau nak menonton wayang nie ktorg ke JJ Seremban dan yang pasti pagi2 Sabtu sebelum pukul 12. Dahla murah. Dapat pilih seat yang mantap! Orang pun tak ramai. Parking pun depan pintu JJ. Kalau 12 ke atas, JJ akan mula packed dan crowded dgn manusia. Parking pun dah kene jauh2..itu pun mujur kalau ader parking!

Haih saya tak pandailah nak buat review nie…tapi muvi nie best. Serius. Berbaloila bayar RM6. Dengar2nya muvi X-Men nie dah melambak2 dalam Internet sebelum release di pawagam2. Ramai dah yang mendownload. Tapi best ke tengok workprint punyer? yang tue tak siap edit lagi. Tengok la pulak yang dah siap edit di panggung :p . Mesti enjoiceeee punyer! Barulah paham asal usul Wolverine! Lepas ni X-Men Origins : Magneto pulak tapi tahun 2011. Lambat lagi weh!

Hugh Jackman Trivia

1. Had to shave off all of the hair on his head and chest for scenes in the last third of the movie The Fountain (2006).

2. Is left-handed, although often seen doing things right-handed (such as shooting, much like actor Keanu Reeves).

3. He and his wife, Deborra-Lee Furness, suffered through two miscarriages, which they point to as the most difficult point in their lives. Both of their children are adopted.

4. Doesn`t smoke in real life. He says he finds it horrible to smoke in movies.

5. Favorite word is “panache.”

6. His favorite food is sushi.

7. He is terribly near-sighted and has extremely blurry vision when he isn`t wearing contacts. Even when hosting the Tonys and “Saturday Night Live” (1975), Jackman memorized almost everything he had to say so he wouldn`t have to struggle to read.

8. Favorite curse word is “bullshit”.

9. He was a last-minute addition to the X-Men (2000) cast. Dougray Scott was originally cast as Wolverine, but Mission: Impossible II (2000) required two extra months of shooting.

10. According to the comic books, Wolverine stands 5-feet-3-inches in height. Jackman, who plays Wolverine, stands a whole foot taller than his character.

Enuf with Hugh Jackman a.k.a Wolverine!

Ini ialah list diantara upcoming movie yang PALING SAYA NANTIKAN…(wajib ditonton!)

1. Transformers: Revenge Of The Fallen 24 June

2. G.I Joe: Rise Of Cobra 07 August

Muvi yang teringin ditonton….(tak tengok pun takper….takderhal la)

1. Angels And Demons -14 May (movie yg complicated dan agak pening utk difahami. Da vinci code, darling dear yg jadi penterjemah@ pencerita@ pemberi info….tgok muvi  pun tak paham, baca buku lagi tak paham, darling dear explen terus paham! 🙂

2. Night At The Museum 2: Escape From The Smithsonian -21 May

3. Monsters Vs Aliens – 28 May

4.Terminator Salvation – 28 may

5. Ice Age 3: Dawn Of The Dinosaurs – 1 July

6. Harry Potter And The Half-blood Prince – 16 July

7. Final Destination 4 – 27 August

Read Full Post »

SUPER DUPER GEMBIRA

Hari ini (Rabu) merupakan hari yang sangat hebat. Pertama kerana berpeluang tgok animasi Malaysia yang hebat. Yang kedua dapat tgok sebuah teater yang hebat! (Excitednyer saya….)

Hari ini (Rabu) bawa adik bongsu yang comel tu pergi tgok wayang. Tgok muvi GENG, PENGEMBARAAN BERMULA. Hehehe..Awalnya berdebar jugak. Bes ke? Mantap ker? Dgarnya target Les Copaque Production ialah 10juta. Dengan tenaga kerja 40 orang je diorang boleh buat filem animasi yang hebat.

geng-poster

Selesai menonton, ternyata mmg animasi diorang hebat! I dont know how to describe it but i have to salute the Les’ Copaque team for successfully producing a 3D animated film which has an outstanding quality! Walaupun dengan budget 4 juta dan 1 juta dibantu kerajaan serta perkakasan yang dibeli di Low Yat jer tapi  for a local product this is really something!! Very proud to support Malaysian animation. I highly recommend that you guys watch this GENG. Overall, I would give a 4.5/5. Jadi jangan lupe..tengok..tengok..tengok…

geng-geng

pglm_poster

Malamnyer tgok Puteri Gunung Ledang The Musical. Inilah pertama kali saya menonton teater di Istana Budaya. Yang bestnyer menonton  secara PERCUMA! Rasa sangat bersyukur sebab menang 4 tixs percuma. Lebih istimewa diberi juga 4 keping CD percuma dari Tiara bertajuk KERANAMU yang mengandungi music dan music video yang direkod di sebuah studio di Australia. Actually mmg hajat di hati nak sangat tgok Tiara as Gusti Putri di IB. Syukur, hajatku termakbul. Alhamudilillah. Persembahan PGL ni sangat MANTAP! Me likey it very, very much! Mmg terhibur, tak wujud pun perasaan bosan. Suatu persembahan musikal yang sangat hebat. Props yang super duper mantap! ( Saya ternganga mulut kerana terlalu kagum). Huahahha…Costume yang superb, arrgghhh tak tau nak express my feeling. Saya rasa bersalah menonton secara percuma. Boleh tak? How freaky i am kan?? Saya rasa sesiapa yang bayar RM300+ untuk tgok PGL nie mmg berbaloi. Seriusly, mmg worth it!  Bila part kelakar, saya rasa kelakar, bila part sedih, saya rasa sedih, bila part gembira, saya pun rasa gembira. The best part is Adlin Aman Ramli as Sultan Melaka menyanyi dan menari. Tat part sangat kelakar! Kelakar gilerlaaahhhh..gempak gempita jup IB dengan sorakan penonton. Belum lagi part yang keluar2 api.  Fuhhhhh….So, thanx to NTV7 for giving me this oppurtunity…mwaahhhhhh! Lebih istimewa saya dapat bawak adik-adik saya pergi menonton…bestnyer rasa!!! Saya rasa nak tgok lagilah…..

pgl3

pgl10

The pictures are courtesy from pglthemusical.com.my.

Hari ini adalah hari yang super duper GEMBIRA!

p/s: gambar will upload soon..

Read Full Post »

hulla hup! hulla hup! hulla…hulla hup!
cerianya saya! sbb saya dah hantar thesis! yahooo..yabeda bedoooooo!
huh…rasa mcm hilang semua bebanan..
hilang semua keperitan..
terbang melayang semua kesengsaraan…
akibatnya..kini..i susah nak tido malam! uwaaaaaa…..

opppsss…tujuan utama nak buat muvi review..bukan nak merepek pasal thesis!

my previous post, i ada cerita yg i menang muvi tickets kan. (LOOK FOR A STAR Preview Screening Tickets) Cerita ini sangat sesuai utk husbandwife and couples sbb ini muvi romantic and comedy plus yang datang pun semua couples.  Majority chinese couples. So suppose i tgok dgn darling dear. But then saya tinggal berjauhan dgn darling dear, jadi tak dapatla nk menonton bersama. Penggantinya ialah NOR! muahahahaa….dlm kepala nie mmg dah terbayang dah ajak Nor. Since die pun dah submit her thesis, so bolehla menonton bersama2 as part of our celebration kan! (walaupun cerita romantic comedy!)

Look for a star dibintangi oleh Andy Lau (yang sangat kacak lagi comel, oohh u sangat adorable! ) and Shu Qi (si jelita dlm Transporter, ingat tak?). Ceritanya mengisahkan yg Andy Lau sebagai Sam Chin iaitu seorang millionaire (bisnes tycoon) yang jatuh cinta pada gadis yang tidak punya apa-apa iaitu Milan (Shu Qi). Milan bekerja sebagai croupier in a casino pada siang hari and as a cabaret dancer pada malam hari. Banyakla scenes2 kelakar, ayat2 kelakar yang tak munasabah keluar time2 ni.

Sejak kecil mmg Milan membenci Sam. (atas sebab ape? hentahla…saya tetibe hilang fokus! 😛 ) Secara tidak sengaja Sam jatuh cinta pada Milan. Milan mula menjauhkan diri setelah Sam mengaku yang dia adalah Sam yang dibenci Milan sejak kecil tu. Setelah melihat keikhlasan Sam  akhirnya Milan menerima Sam.  Sam dikritik media, pelabur dan shareholders kerana memilih Milan. Due to Milan’s background,  ibu Sam meminta Sam menyediakan prenup agreement utk ditandatangani Milan. Sam bersetuju tanpa memikirkan perasaan Milan. Lagipun, Sam’s third ex-wife dah ambil 1/3 of his asset when they divorced. So korang dapat bayangkan tak yang Sam’s action has  caused an upset in Milan. (biasalah cerita-cerita macam nie kan…)

Tapi cerita ni ader la terselit juga pasal Sam’s chauffeur, Tim (Lam Ka-Wah) and Secretary General, Jo (Denise Ho). And diorang nie pun ada msalah dgn partner masing2. Masalahnyer ialah malu nak mengaku L.O.V.E kepada pasangan masing2. So, the three of them including Sam  join a Television show in order to confess their love to the world. Part ni emo sikit. Sedih-sedih gitu. Yang kelakarnya last2 Tim dan Jo berjaya disatukan tetapi tidak Sam sbb Milan tak hadir ke rancangan tersebut. So endingnyer? pergi tengok sendiri! Alahai mestilah Sam dan Milan akhirnya together-gether jugak kan…

Saya bagi 2.5 out of 5.

Saya ada lagi satu muvi voucher! hadiah from Kimberly-Clark. Darling dear mintak i decide. so i decide nk tgok Pink Panther 2! (die nak tgok underworld…hmmm..bukan taknak tgok..tapi takde mood nak tgok citer2 thriller ni..)i nak tgok muvi kelakar2..happy2…so ktorg redeem the voucher at Mid Valley dan tgok Pink Panther 2! ceritanya seperti yang dijangka mmg kelakarlah!!! Seriusly i mmg ketawa terbahak2..tersedak2 tgok muvi nie. really makes me laugh and enjoy! lagi best bila i dgar darling dear ketawa…lagi i nak ketawa kuat2..

Saya bagi 3.5 out of 5.

ohhh saya ader lagi 2 muvi voucher! yang pasti nak tgok dgn darling dear saya! hmmmm nanti nak tgok cerita aper pulak?? any suggestion?

Read Full Post »

P/S I Love You

This movie inspired from Cecilia Ahern novel.

Photobucket

I read this book last year. Sistas borrowed this from her frend.

The first time i read that book, i cried. Actually i dont know that this book was being made into a movie. I know it when my husband and i looking for pirate movies at ampang point to fullfilled our boring day. i loved the novel by cecelia ahern and can’t wait to see the movie.

Photobucket

When i saw the movie recently, i cried again. Not just tears streaming down my face, I tell you! It was more like heaving in tears. DAMN! The worst part was, i watched this movie with my dear hubby..can you imagine i am crying in front of him. shame on me! very emotional, Very touching..sob! sob! sayang, u always pamper me and treat me so good. i love you always..sayang. (readers, please ignore this yark! statement k.. 🙂 )

Cecelia Ahern really touched my heart with P/S I Love You. P/S I Love You about Holly (Hillary Swank) has just lost her husband, Gerry (Gerard Butler) to cancer and in a funny turn of events, her husband has written her 12 letters to help her mourn and move on from his death. His letters are cute in terms of finding a new job or performing karaoke, they’re all about empowering her to move on.

The Trailer

P/S I LOVE YOU

Read Full Post »