Feeds:
Posts
Comments

Archive for the ‘Life’ Category

Yeay..updating my blog

Dah nak mula sawang balik dah blog nie. Maklumlah tenet takde di rumah, kat ofis pulak memang tak berkesempatan nak type2 blog nie. Yerla nak update blog bukan seminit due, kadang2 makan masa sejam termasuk upload2 gambar. Edit-edit ayat. Last Monday ternampak advert berkenaan Streamyx dalam lif. Senang sungguh, call je, terus agen datang rumah. Isi2 form dan proceed. Yerla kalau nak harapkan pergi isi form kat TM mmg tak ke mana la. Sampai tahun depan pun Streamyx takde kat umah. So lepas ni, Insya-Allah cargas sikit update blog! ūüôā

Lately ni, si suami selalu pulang lewat. Lepas Isyak baru sampai. So nak makan nasi dah macam tak selera. Si suami pun x selera, saya pun xselera juga. So dalam sebulan tu, ader la 2 atau 3 kali ktorg makan nasi malam-malam. So kene la kreatif masak makanan lain selain nasi! Tadaa….

Mee Santubong + Mee Goreng Mamak

Banyaknyer meeee nie! Hello sepinggan ni makan dua orang tau. Tak elok makan banyak malam2. Nanti perut buncit. Makan untuk alas perut je. Banyak nie pun mengah tau nak abis…mee ni, saya masak gabung dua resepi iaitu Mee Santubong dan resepi Mee Goreng Mamak. So nie la hasilnya! ….Esoknyer masak pulak Char Kuew Teow…

Char Kuey Teow

Dap jugak nie, esoknya pulak masak Bihun Hailam, Bihun KungFu, Mee Ladna…macam2 dah masak. Bila dah kawen nie, pandaila pulak masak macam2…saya masak pun ikut sesedap rasa je. Biasanya ala-ala campak je apa yang ader dalam peti sejuk tu. So far si suami kata sedap, kalau xsedap die cakap xsedap. Kuikuikui…yerla barulah improved..takkan asik sedap je manjang…Sekarang nie macam banyak idea pulak nak masak semenjak layan Channel AFC. Memang layan habis la AFC! Naked Chef, Cook at Home, License to Grill antara yang feveret…senang betul tgok diorang masak. Campak2 jer aper yang ada. Nampak sedap dan menyelerakan…nak tryla nanti…..Chow!

Advertisements

Read Full Post »

Accident!

5 Januari 2010 hari yang penuh mencabar! Hari pertama bekerja untuk tahun 2010 dah terlibat dengan kemalangan jalan raya. Aduhaiii…tak pasal2 kena EL pulak semalam. Accident nie berlaku di pagi hari time otw nak pergi kerja. Pagi2 kat km 5.5 LDP tu mmg akan ada pekerja lebuhraya letak kon so that senang kereta yang nak ke Taman Tun terus masuk dalam laluan kon tu. Nak dijadikan cerita, pagi smlm hujan pun renyai2, jalan pun licin, traffik pun dah sah2 ler slow. Mana taknya smlm first day sekolah, kul 7 pun dah sesak macam pukul 8.30…saya pulak menten jerla drive slowly. Jarak dengan kereta depan (savvy merah) takle jauh sangat takle dekat sangat. Saya mmg dah dalam lorong yang betul. Kereta savvy pun. Tapi tiba2 savvy merah break mengejut, saya pun break mengejut jugak malangnya tak dapat diselamatkan dan terlanggarla bon*** kereta savvy merah tu. Pastu saya nampak bonet depan kereta dah terjungkit ke atas, nasib baik tak terlipat je macam lipatan sejadah yang macam atas dulang hantaran tu…abislah..tat time kereta belakang dah hon2 sebab saya dah blocking laluan yang ader kon tu…dah tak semena2 traffik yang dah sedia sesak bertambah sesak…..dipendekkan cerita kereta savvy break mengejut sbb ada kereta Pesona yang menyusahkan orang, pentingkan diri sendiri yang ttibe nak masuk mengejut dalam laluan kon tu…kalau dah tahu nak masuk laluan yang ader kon tu, siap2la tukar lorong awal2…last minute tukar lorong…org belakang jugak jadi mangsa..

Akhirnya kereta saya di tow ke bengkel utk repair……bumper kemek, bonet terjungkit, lampu pecah, tank air pecah….ptg tu jugak, balik Senawang amek geran dgn insurans policy..nasib baik dah tukar nama. Dah le kene saman¬† RM300. Kalau bukan kereta sendiri, kene denda pulak. Selama 11 tahun memandu (L tahun 1999) inilah kali pertama¬† berlaku kemalangan langgar kereta orang iaitu selepas 4 bulan tinggal di Damansara.

Tak pasal2 si suami pun EL dan mujurlah die ala c.o.o.l jer. Mood saya sungguh down sepanjang hari.¬† Sadis! sadis! Dugaannnnnnn….

Read Full Post »

Bulan Disember nie macam2 benda yang berlaku. Saya lahir di bulan doblas. Hmmm..alkisahnya 5 Disember 2009 jatuh hari Sabtu. Hari dah cantik dah tu..sepatutnya boleh ler kuar dating dengan si suami. Unfortunately sakit perut tahap dewa dewi sampai langsung tak boleh bangun..yang akhirnya si suami yang tolong sediakan breakfast, lunch dan dinner utk saya…huahuahua….mithali sungguh suamiku…cewahhhhh! Jadi 5 Disember tu berlalu begitu sahaja……tapi….

Hehehehe..suami saya tebus balik dgn bwk saya jalan2 Pavilion, makan2 kat Chilis One Utama…(alamak gambar dlm camera….nantilah upload kemudian)..okeylah tu…yang penting happy!

Di hari-hari terakhir Disember, abah dgn ibu stay dalam seminggu jugak di Cititel Mid Valley sbbnya abah ada seminar ke apertah kat Kelana Jaya. My sis and me pun datang jugakla menyemak kat citu. After all bukan jauh sangat pun dari Damansara nak ke Mid Valley. My sis lagila dari Seremban tu datang nak menyemak sekali…sib baik cuti sekolah…Bukan aper sbb nak window shopping! Best jugak…turun2 jer lobi terus dalam Mid Valley….lagipun dah lama ibuabah tak shopping barang2 keperluan..dah bosan window shopping Mid Valley dgn The Gardens pergi pulak Pavillion. Naik teksi okey! Dari Cititel ke Pavillion RM14. Mahal betul. Uncle tu saje je bawak slow motion. Mmg slow gilerla…rasa mcm nak tolong drivekan jer…eeee geram. Sib baik bertiga..so biler dah borak2 terlupe naik teksi lembap yang terhegeh-hegeh macam ulat gonggok….sampai Pavillion terus masuk¬† Coach. Ibu mmg dah berkenan 1 clutch ni. Mmg comel sangat, warna lavender. Kat Garden dah habis. Kat Pavillion tinggal 2 je lagi. SA¬† (bro…lu mmg 5 star la!) kat citu pulak layan dengan penuh sabar….macam2 ktorg tanya pasal Coach nie..abis semua die explen. Hampir sejam lepak kat Coach..keluar dulu…pergi pulak jalan2 usya Marc Jacob, Anya Hindmarch, Aigner(kat Aigner ni ada 1 clucth mmg cantik, kulit python..tapi lepas diskaun 50%, RM 2400..perhhhh! Mahalnya untuk clutch jer pon…tak berbaloiiii….akhirnya balik semula Coach dan ibu beli jugak clutch yang mmg die idam2 kan tu…..lepas tu balik naik teksi semula RM12. Uncle teksi nie mmg service die 5 star la….., sbb die dah bawak teksi dari tahun 77 lagi…macam2 die cerita pengalaman die, siap ajar lagi kat ktorg hal2 teksi ni…sbbnya dia cakap….KTORG MCM TAK PERNAH NAIK TEKSI, TAKUT2 NAK NAIK!….yerla dalam paper, tv tu mcm2 kisah driver teksi tipu org..mestilah takut kene tipu! Lgpun teksi2 kat luar Pavillion tu tak pakai meter…diorang pakai kupon sekali naik RM25…ader ke teksi macam tu? Bukan pakai meter ker sepatutnya….? kan? kan? Sib baik tak naik…

Seminggu sebelum tu, teman ibuabah dgn K.ngah shopping juga tapi kat One Utama, sakan betul diorang shopping…me?¬† window jer…i love window shopping! (cehhh takde duit sebenarnya….) ktorg sempat buat skin analysis kat Counter SK11. Mmmg bestla services die. Thanx Margaret! Hampir 2 jam lepak kat Counter SK11 (maklumlah pergi hari bekerja..mmg takde orang!!) End up ibu dgn K.ngah membeli produk2 SK11!¬† Lengkap full range…tapi yang bestnya sample2 banyak giler die bagi…bestnyer! Harga pun best yer tuan puan….Saya? Tgok jerla….harharhar…diorang beli tu sbb produk2 skincare diorang dah abis guner…saya pulak tak guna2…malas…sample pun banyak lagi…so abiskan je mane yang ader dulu..kan?kan? Saya nak tgok aper hasilnya kat diorang tu…betul ke kulit cantik seperti yang digembar gembur kan tu…..mari kita tunggu dan lihat……jeng..jeng…jeng…Selesai beli skincare products , teman abah pulak cari kasut formal…abah saya nie mmg cerewet betul..macam si suami..kalau dah tak berkenan tu…tak berkenanla…bwk gi Clark, Hush Puppies, Parkson, Jusco, Pedro, Braun Buffle…dan akhirnya tersangkut jugak kat Florsheim Shoes. Lepas tu baru boleh pulang…

Ni pulak kisah yang tak boleh blah pada 31 Disember.. pagi saya bermula dengan agak malang….tak leh nak turun g basement sbb tiga2 lif tak berfungsi. Nie mesti hal semalam tak settle lagi. Mana taknya paip ting 2 pecah yang airnya melimpah2 macam air terjun dalam lif pertama dan kedua. Sehari sebelum tu, lobi pun dah nak hampir banjir…oh oh sambung balik…masa tu jam 7 pagi. Orang pulak ramai yg cuti sbb macam lengang je. Nak tak nak terpaksa ajak si suami teman turun 8 tingkat (termasuk G, B1 dan B2) guna tangga kecemasan. Seriusly tangga kecemasan tu mmg gelap…serammmmm…dah ler lenguh kaki..tak pasal2 punch card lewat 3 minit…aduhaiiii…esok nak masuk tahun baru, banyak pulak benda2 nak kene settle…ader meetingla..nak buat claim perjalanan la, nak buat claim perubatan la..selesaikan semua dokumen2 yg perlu sign dan copla…nak buat perancangan kerjala….kesimpulannya mmg bz ler..dah ler bz, perut pulak sakit…sabar ajerla…(sakit org perempuan…). Dahler susah payah balik awal, sampai kondo still tiga2 lif tak berfungsi dan saya gagahkan jugak le naik 8 tingkat tu sambil memikul tesis PhD yang beratnya berkilo2…sib baik xbwk balik laptop..kalo tak…lenguh jugak dibuatnya…dah sampai tingkat 5 pintu kecemasan pulak takleh bukak Pintu kecemasan kalau dah tutup mmg takleh bukak dari dalam..so macam kena sendal dgn tong sampah or kayu..agar tak tertutup….dah le sakit kaki….sakit perut lagi…panas dan berpeluh2 pulak tu stuck pulak kat tangga kecemasan….hanya tuhan jer la yg tahu..mmg panik giler masa tu + menyumpah…saperla tak berhati perut yang tutup pintu kecemasan tu…sbb dari ting 1-4 semua pintunya terbukak…..grrrrr…geram betul..takkan nk turun balik G panggil security..security pun satu..dah tahu lif takleh guna bukak ler semu pintu kecemasan tu…..bateri phone pulak dah flat…hai nasib2….terpaksalah turun semula…sampai ting 4 saya terpaksa keluar ambil angin dulu…..lemas giler dan panas giler kat dlm tu…sambil jalan amek udara segar…saya nampak satu tangga yg terbuka kt hujung ting 4…cehhhhh rupanya ada tangga kt hujung bangunan nie….aper lagi naik jerla satu tingkat lagi dan tadaaaa…sampai ting 5…terus boleh masuk rumah….fuhhh lega-lega…kondo tu sampai ting 21….agak2nya org yg duk ting 21 pergi kerja tak hari tu???

Read Full Post »

Hai 1 Januari 2010

Happy New Year!!!

Celebrate ker kat mane 2?

Saya? Tak ke mana melawat tokki di Precint 14 Putrajaya. Ader solat hajat dengan bacaan Yassin..

tepat jam 12mlm, still dalam kereta otw balik Senawang. Tahun 2010 baru sampai Senawang….

Psstttt…azam 2009 camne? Dah tercapai ke?

Saya? Alhamdulillah banyak yang tercapai.Sibuk2 tanya nie nak tau ke? Jom tgok cheklist!

1. Habiskan tesis – Selesai dah..tapi pembetulan tak selesai2 lagi…aiseeehhhhh….

2. Kerja tetap – Dah dapat! Makin suka dan gembira di tempat baru…nice!

3. Tinggal sebumbung dengan suami – Yup! Sbb si suami dah bertukar kerja di tempat baru. Belakang ofis i jeeerr..ok…die vendor..i client!

4. Louis Vuitton Speedy 30 – Yes! Tote bag idaman sudah berjaya dimiliki!!! (Thanx a lot pada abah yang sudi tolong belikan di Hawai..dan thanx pada si suami yang hadiahkan sempena 1st anibesari)

5. Cole Haan ‚ÄúGenevieve‚ÄĚ Small Woven Triangle Tote – Alhamdulillah! Dapat jugak…1st gaji beb!

6. Apple MacBook – Yeayyyy! Hadiah dari si suami Januari yang lalu…

7. Coach wristlet – Yippiii…..penting untuk memuatkan segala akses2 kad yang ada ( kondo, parking kondo, parking ofis, touch n go, car key!)

8. Nak ada kereta sendiri – Yeeeeehaaaaa….terima kasih ibuabah kerana beri saya kereta yang amat saya sayangi!

9. Nak menang percutian – Akhirnya saya berjaya…menang percutian 3 hari 2 malam di Awana Kijal! Best giler…dan menang percutian ke Gold Coast. Tapi yg Gold Coast nie aperhal senyap jerrrr! TV3…SILA JAWAB!!!!

10. Nak beli RX Water (RM1950) – Yeay!!! Dah ader…Mendapat air yang bersih adalah satu keperluan bile dah tinggal dlm kawasan Selangor….

11. No perfume for 2009 – yeeehaaaa….percaya tak saya tak beli perfume pon tahun lepas…abiskan stok2 yang ader jer…

12. No heels for 2009 – Yes! Tak beli kasut pong…tapi beli crocs je 2 pasang…Malindi Orange dgn Malindi Leapord! :p

Yang penting syukur Alhamdulillah dipanjangkan umur lagi, dimurahkan rezeki…disihatkan tubuh badan…..Itu yang tercapai….yang tak tercapai pun ader jugak….:(

1. Nak konvo tahun 2009…tak tercapai jugak…..!

2. Nak baby…tapi camne takde rezeki lagi…

3. Masuk contest untuk menang Iphone tapi tak menang..sungguh kecewa….(kalau menang saya akan tukar dgn si suami…saya nak Blackberry Bold!!!)

4. Masuk contest dengan harapan dapat LCD TV tapi sesungguhnya saya belum smpai tahap tu…..

5. Berangan nak buat outdoor photoshot dengan Moqh…tapi xde duit la pulak…..impian tinggal angan2 jerla…

6. Nak sangat pergi Sabah..memandangkan abah dah ader rumah kat cane..tapi smpai sekarang tak jugak pergi2…

Azam tahun baru 2010

1. Perlu bekerja dengan tekun dan gigih.

2. Moga2 tuhan kekalkan badan yang sihat ini agar lebih bermotivasi utk bekerja

3. Teringin nak pergi umrah (tengah giat mengumpul duit)

4. Nak abiskan semua sample2 barang esp skin care products, makeup, perfume…banyak betul yang tak gune lagi..cukop utk stok tahun 2010…(perlu berjimat…)

6. No perfumes for 2010

7. No shoes and heels for 2010

8. Teringin nak g LOndon (angan2 mak jenin jer nih…..)

9. Handbag…? Coach or Marc Jacob or Anya Hindmarch? Mana satu pilihan hati yerrrr…..

10. Nak beli rumah….(tgah rancak menyimpan nihhhhh…..)

11. Teringin nak pakai BlackBerry Bold.. (harap2 si suami murah rezeki dan bole beli Iphone jadi cepatlah keluar Iphone 4G…..so saya dapatlah BB die…harharhar!!!)

12. Nak masuk contest banyak2..nak menang banyak2….go go caiyukkkkkkk!!!!!

Read Full Post »

Selamat Tinggal 2009

Hi ols! Perhhh lama giler tak menjengah, menjenguk blog sendiri. Okey, saya mengaku saya malas nak update blog lately ni…bukan aper..internet takde kat rumah (actually da subscribe¬† tapi coverage lak takde, demmmm!), nak update blog kat ofis..rasa macam bersalah giler sbb nanti kerja2 lain xbuat…(poyo lak ayat nieh!). Wateverlah..yang penting….nak update larrr nie!

Sedar tak sedar dah 3 bulan saya kat tempat baru..kerja baru..so.. “Ok jer. So far so good.”. Baru 3 bulan kerja, dah kene g team building dlm hutan, g seminar, g bengkel, macam2 lah lagi….paling banyak sekali meeting!

Dokumen perjanjian yang perlu disain dan dicop ye kawan2..nie ader 100 dokumen kene sain! Hari Khamis haritu bertambah lagi 100, maknanya 200! Arggghhhh tidakkkk….(demmmmmm!)

Selesai kisah tempat kerja, kisah udang pulak…hehee..sejak abah kerja di Sabah nie boleh kata ktorg kerap jugak le makan udang saiz besar….. (Ya tuhan jauhkanlah kami dari penyakit gout…amin….).

Udang dibakar dengan sos bbq, isinya yang besar dan gebu itu…dicicah dengan sambal kicap cili api…perhhhh! Manis udang nie mmg terasa di kerongkong! Mmg marveles wa cakap lu….menjilat jari…(cissss…meleleh air liur tgok udang nie…!!)

Sejak ktorg duk Damansara nie, terasa benar kos sara hidup yang tinggi..Dolu2 terasa heran gak biler member2 duk bising2 belum ujung bulan je duit dah abis…Yang saya pulak duk Seremban, habis bulan duit gaji tak gerak2 lagi….(ku semangat..nasib baiklah zaman2 tu menyimpan giler2….), sekarang nie, nak menyimpan…takyah harap sangatlah…..mmg tak cukop pongg! Makan kat De Tom Yam tepi kondo tu pun dah RM5.50…hishhh! hishhh!¬† Bukan ader udang, sotong aper pun. Mahal sungguh..tu belum masuk restoren2 yang senonoh sket fizikalnya…bukanlah De Tom Yam tu x senonoh tapi kedai sempoi jer pon..(masakan kat sini sedap!!! Ktorg mmg regular customer pun, siap boleh hutang RMo.50 lagi….wakakakaka…).

Sejak due2 dah berkerjaya nie..cewahhhh…teringin la juga nak makan tempat2 yang special sket..konon2 nak reward diri sendirila….(cehhhh!). Tapi tempat2 nie ktorg akan g sekali jerla…hahahha..utk rasa je pon…pastu tryla la tmpat lain pulak….Antara tmpat yg ktorg dah jalan2 cari makan…

SAN FRANSISCO COFFE HOUSE

Pixs burger dan steak ambil dgn Blackberry …so tak berapa clear gambarnya..plus cofee house nie pun agak gelap sket…makan kat Tropicana Mall. Mlm tu, g ofis amek blazer sbb the next day nak g seminar, blazer tertinggal kat ofis, then terlalu pulak depan Tropicana Mall. Sbb tak pernah masuk so ktorg pun decide nak jalan2 tengok apa yang menarik dalam mall ni. Then suddenly perut pun terasa lapar (ayat mcm cerita kanak2 pulak…)…pusing2 nampakla San Fransisco Coffe House ni, terasa tempat die cam cozy giler….macam romantik jer, seswai utk celebrate our nite…makan kat cini utk celebrate hubby sbb hubby pun dah dapat kerja KL, ofis die belakang ofis saya…har har har! Dekat kan? Yang bestnyer opis ktorg due2 nie mmg berkait rapat!! Nasib baik jer team hubby tak terlibat dgn projek kat ofis i..kalau tak…mesti selalu jumpa kan hubby kan??

Then bulan berikutnya ktorg try makan kat Garden Cafe, One Utama, restoren nie bertemakan warna putih, …penuh dengan pokok2 hijau dan bunga2 putih…Masuk dalam restoren tu macam hadiri garden wedding pulak…

Boleh pulak datang sini makan nasi goreng! Duhhh..tersilap menu betul..sepatutnya try Spagethhi Seafood Olio or Lamb Shank ker…or aper2la yang western..

and again datang sini tak bawak camera..end up amek gambar dgn fon je. (Lately, g jalan je mesti tertinggal camera kat rumah! Naper yerrrr???).¬† Dan bulan berikutnya ktorg makan kat The Mum Place, Damansara Perdana (direcommend kawan hubby). Kat area kondo ktorg jer pon. Restoren nie punuh dengan kayu2 jati yang berukir2…Mmg marveles makan kat cini, kualiti makanan dijaga…ikan, udang, sotong semuanya terasa fresh….yang penting sakan ktorg makan mlm tu…sebab2 due2 kelaparan tahap gaban siap masuk angin da…..hubby balik lewat, saya pun balik lewat…ada launching event…

Luper la nama masakan ni. Tapi ni signature dish The Mum Place. Serius pedas giler! Hangat lagi menyengat!!!!

Ayam masak aper tah, tapi manis masakan nie…daaappppnyerrrrr!

Sedap okey this Tom Yam…very delicious and marvelesss! Sluuurrrppppp….

Alhamdulillah…kenyang!

Selamat tinggal tahun 2009…

Selamat Menyambut Tahun Baru 2010..

Read Full Post »

Handbag craving

cole haan

Saya mahu handbag ni…

Cole Haan “Genevieve” Small Woven Triangle Tote

as a reward for myself… kan? kan? setelah berpenat lelah menyiapkan thesis (ohh tak siap lgi actually..pembetulan tak siap lgi..tapi..tapi..yang penting dah diluluskan senat..okey lah tu…) *alasan yg dah lapuk nih…asik2 guna alasan ni utk menyedapkan hati sendiri…

dan juga bersusah payah menjual sekut raya….*ceh bukan untung banyak pun…

dan tidak lupa juga setelah berjaya melalui sebulan pertama di tempat XY ini dengan cemerlangnya…cemerlang di sini bermaksud saya tak perlu keluarkan duit utk bfast, lunch dan dinner…juga tidak mengeluarkan kos utk tol dan utk parking..so i save more..and more…syukur alhamdulillah…kebetulan banyak sungguh meeting lepas raya ni..boleh kata setiap hari…usually meeting kan ada disediakan teh tarik dgn kuih-muih…kalau tak meeting pun saya bawak bekal roti…makan saje dgn tuna…so jimat kan?¬† then for lunch ader la jemputan2 jamuan dari vendor2, jamuan bahagian la, jamuan company la…abistu asik jamuan jer..rasa mcm naik badan jer..asik mkn…so…selamat dah utk lunch..utk dinner pulak…haih…yang lebih2 tu tapau bwk balik…setakat nk mkn sorang2..tak perlu banyak pun..tak pun masak jer…makan meggi ker…

kisah tol pulak, b4 nie dengan selamba je membazirkan duit lalu lebuhraya sprint tu…bayangkan RM4 pergi balik, abistu kalau sebulan manerla tak kopak…makan telur aymla hari2 jwbnyer…tapi setelah ushar2..rupanya2 ader jln yg pergi tak perlu pun lalu tol, balik tol singgit. Dari segi jarak pun dekat lagi rasanya…Alhamdulillah..banyak sungguh penjimatan yang dilakukan…

and for parking pulak…sebelum nie susah hatilah kalau nk parking area Damansara Height ni..parking basement nie RM30 sehari…giler ker ape..nak bayar parking RM30 sehari…gila tak gila itulah realitinya…nk mohon season parking dh penuh…nak parking free, sila dtg pukul 5 pagi yer..dan sila tidur dlm kereta dulu sementara ofis bukak…hisshhh…(tak sanggup nk dtg ofis kul 5)..so lepas survey2..aderlah bangunan sebelah nie murah hati nak bg parking RM15 sehari. Okey dah tu penjimatan 50%…:) tak berputus asa…survey2 lagi…ke hulu ke hilir…duk tanya pasal parking jer….akhirnyer jumpalah parking free…parking depan rumah2 kosong kat area2 situ…tapi kalau kene saman dbkl tu..pandai2la nak selesai yer…tak putus asa survey2 lagi…ke hulu ke hilir lagi tanya pasal parking…asal berkenalan je dgn org dlm bangunan ni terus tanya pasal parking…dan rezeki saya…akhirnya dapat pinjam kad parking PENGURUS bahagian A*. Ya ALLAH syukur la sangat2….dahla kat basement…free pulak tu…semoga tuhan murahkan rezekinya…Amin….so sehingga ke hari ini saya masih gunakan kad parkingnya…die pulak tumpang org dtg ofis….katanya die mmg tak guna pun kad tu…masa2 tertentu je die akan guna…ya tuhan..bersyukur sangat2….

jadi…saya berkeputusan utk mendapatkan handbag ini. I WANT IT! I WANT IT!

will update..sekiranya saya berjaya membeli handbag ini…:)

Sekian. Terima Kasih…

Read Full Post »

Minggu relax *update

Wah suka ati je istihar minggu relax untuk diri sendiri. Hari Isnin takla sesibuk mana.. Hari Selasa ada Mesyuarat JPICT. Mesyuarat pulak diadakan di luar pejabat. So for the first time la naik kenderaan pejabat berhimpit2 pulak dengan pegawai lain. Maklumlah ada pegawai baru masuk (saya lah tu..dgn sorang lagi) terus menjadikan kenderaan pejabat tak cukop utk sekali trip! Abis meeting, da ala2 malas dah nk buat keje…:( cis!!

Rabu pagi ada meeting dengan setiap bahagian untuk membincangkan isu-isu yang ditimbulkan . 1st time handle meeting sendiri. Cuak gile beb! (Dah ler orang baru)..abis meeting masa yang ditunggu2 telah tiba. Aper lagi ada jemputan isi perut dari pihak vendor di Hotel Hilton, PJ.¬† 4 buah keta jugak yang pergi nih. Pantang je aktiviti isi perut semua laju nak pergi..termasuklah saya!! Kuikui (maklumlah orang baru…)..Balik ofis je..perut da kenyang…keja pun dah mula slowww….tunggu masa nk balik je..

Hari ini Khamis, ada Taklimat kat bilik latihan dari pagi sampai petang, makan minum disediakan…wahhhh sepanjang minggu nie…makan pagi dgn tgahari ditanggung beres…jimat belanja!

Esok pulak Jamuan Aidilfitri BTM…asik makan2 je minggu nie….

…gambar tak snap2 pun…

*Let pictures do the talking….

Lauk nasi beriyani..Jamuan Raya BTM 2009satay, ketupat, lemang, rendang...nyum..nyum..

Read Full Post »

Older Posts »