Feeds:
Posts
Comments

Posts Tagged ‘Butik Ariani’

Wah girls, sesapa yang hardcore dengan tudung ariani jangan tak tau, Ariani dah ada dalam dunia cyber!! Mereka dah maju setapak lagi… :) Sekarang nie siap ada jualan hebat lagi sempena pumbukaan Ariani secara online. Aper lagi u ollss…klik la jgn tak klik! Jenguk-jenguk ape yang ader kat butik online Ariani. Hah kalau minat terus tempah. Jangan tak tau penghantaran PERCUMA!!!! Hah sape yang duk jauh tapi teringin nak try tudung Ariani..niela masanya! Wahhh buat iklan percuma pulak saya nie! Hehehehe…kena bagi tudung free nie

ARIANI’S ONLINE BOUTIQUE

Ariani's Online Boutique

p/s: TudungAriani, terima kasih kerana menjemput :)

Read Full Post »

Bulan Kering..

Banyak betul pulak belanja bulan ni. Mane taknya ibu pergi Butik Ariani sbb nak belikan tudung utk hadiah harijadi K.ngah. Beli utk K.lang jugak. Insya-Allah tak lami lagi dia nak masuk hospital (praktikal). So pakai tudung sarung je cepat dan pantas tapi bergaya! Cewahhhhh. Sempat lagi! Saya pulak takkan nak tgok je diorang melaram dgn koleksi terbaru Ariani. Dah alang2 pergi wajibla pesan! Hai terbang RM90. Eh tapi sekarang Butik Ariani ader diskaun 10%. Pastu yg peliknya lagi ader tudung yang harga macam2. Ada yang RM50/ RM60/RM70. Tengok kain sama aje. Kepanjangan pun sama. Tah mane bezanya pun tak tau. Tapi cantik betul tudung yang ibu pilihkan utk saya tu. Tudung nie gabungan 3 warna yang cantik. Collection terbaru hagaknyerh. I likeeeee….Saya suka tudung Ariani nie sebab senang nak pakai. Kain nyer pun sedap. Jahitannya pun kemas. Sangatlah selesa. Alah kira beli tudung nie hadiah utk diri sendirilah sbb berjaya pergi Gold Coast. Kakakak….

Selesai hal Ariani, saya pulak menempah baju kurung moden. Maklumlah lama betul tak tempah baju kurung.  Lagipun nak buat aperlah tempah banyak2. Bukan nak pakai g mane2 pun. Lainla macam K.ngah. Cikgu paling bergaya! Wajibla tempah baju 6 bulan sekali. Weeeee…sorry K.Ngah, jangan mare! I gurau2 manja je dgn you. Oh tau tak.. baju kurung tue upah jahit RM85 sepasang! Fuhhh! Mahal giler kan? Saya tak tau la org lain rase cmne, tapi pada saya ia agak mahal. Walaupun ktorg nie regular customer sejak dr ibu saya muda remaja smpailah dh anak 4 yang semua perempuan yang kesemuanya tempah baju kt die. Harga tetap sama. No discount! Kalo lining RM180. Hah amek ko…die kira jahit 2 pasang baju pulak. Mesti heran kan, dah tau mahal yang gatai g hantar kt citu pasai ape..hah tula masalahnyer. Jahitan die tersangatlah kemasnyer! Saya penah hantar jugak kt tukang jahit lain, Melayu..kesudahannya baju kebaya kelepet saya senget benget, tak kemas…uwaaaaaaaa….sedih betul.  Kain tue dah le cantik. Penat2 saya pergi Gulatis pilih kain. Akhirnyer inilah nasib kain tu. Terus tak pakai sbb malu. Tapi takperla…pengajaran…

Pastu bayar PTPTN lagi, bayar bil telefon, minyak kete,…makan lagi (ohhh saya kuat makan..)…abis duit gaji sebulan…uwaaaaaaaaaa! Cmne nak jimat nie…. Nasib baik jugak duk umah parent lgi. Kalu duduk umh sendiri…hmmmm…tape2..bulan nie je terlebih2 berbelanja (nak sedapkan hati sendiri…)..huhu..

Read Full Post »

hajaba

isnin lepas ibu teringin nak pergi hajaba. owner hajaba pn. mona din, yang ada rangkaian produk kesihatan sendiri iaitu leesa formula. hajaba banyak cawangan but then ktorg pergi kat bangi je. sbb dekat. saje nak survey dan jalan2. sampai je hajaba bangi, tenang je kedainya. takde orang pun. tak macam ariani. penuh semacam je tak kira masa. hajaba kt bangi nie mayb baru dibuka. antara barangan yang dijual; telekung bersulam yang bewarna, baju kurung kain chiffon, jubah2 muslimah, blouse2 yang cantik2, selendang dan tudung. tudung yang mcam ariani ader tapi tak banyak. so pilihan terhad. selendang ada tapi juga tak banyak. yang ada tak berkenan di hati. so here are the photos!!

img_9970

tingkat atas hajaba. banyak betul blouse kat cini. tapi semua big size. i think tak seswai sangat for me. harganya mak datuk mahal jugak. more than rm100.

img_9977

nie je selendang yg ader. hmmm i tak minat sangat warna and design ni..

img_9974

antara baju yg agak menarik. tapi tak praktikal untuk g shopping :p hahaha tangan kembang2. mcm susah jer. utk pergi high tea mmg cantik!

img_9981

i pon try jugak baju!! tapi tak seswaii..if u all noticed, ader 2 baju yg i try; black and pastel green. both are printed blouse.  yg black okey tapi agak besar walaupun s size. kene pakai belt utk nmpak vouge. yg green tu kain licin.  pelik pulak rasenyer. last2  syok sendiri amek gamba dalam fitting room :)

img_9984

another gediksss photos.. :p yeahh i know mesti ader yang nak muntah hijau tgok gamba nieh…i’m so sorry..hahahah…

img_9992

nie je warna yang ada!

img_9994

abah yang sangat sporting yang suka ikut girls shopping. pengkritik yang hebat jugak nie….

end up pulang dengan tade hasil… darling dear dgn i terus ke alamanda for window  shop. while ibu, abah and sistas terus ke ariani. di Jalan Tar, depan Jackel. tak puas hati la sbb tak dapat beli tudung kat hajaba :) hahahahahha…

p/s: darling dear yg jadi photographer…

Read Full Post »

just back from ampang..last wednesday we had our berbuka at Riverside PWTC with EPICT colleagues. I think in all there’s about 10 main dishes with a table full of desert. It is more than enough. makanan kt citu okeylah not bad. buleh tahan. seronok tengok kemesraan antara bos dgn staff.. nape government tak mcm tue? kebetulan pulak ader sekumpulan anak2 seni bebuka puasa di ballroom berdekatan. Ada Idham, Imuda, Dato’ Jins, tue lah antara yg nmpak sebab selisish. hah nak tengok gambar makanan? larr kebetulan pulak tak bawak camera. dah bawak G9 tapi tertinggal pulak dlm DAX mase change kereta. DAX sakit. takleh bergerak jauh2. DAX direhatkan. so kami ke PWTC with NW8000.

the next day…

yet another boring day…sangatlah bosan. rindu b…setiap jam kuhitung, bilerlah nk pukul 4.30pm. tak sabar nak tgok muka my husband. bila b balik from ofis, hariku yang mendung kembali ceria semula. tak sempat bukak kasut ..baru bukak pintu rumah dah meluru ke dalam pelukan b..ngeeeee..gedik betul..baru 8jam kene tinggal dah rindu giler sama kamu. adakah kamu bomohkan aku?? muahahahaa….

the day after yesterday kami shopping2 di Jalan Tar. wahhhh! begitu banyak bazaar yang dibuka. melambak2 baju kurung moden, kebaya, pesak gantung, opel, batik chiffon, kain bersulam indonesia..dan macam2 lah lagi. aneka design, aneka warna..rambang mata dibuatnya. baju melayu pon sama hebat, macam2 warna millineum ada. yang two tone, one tone, blend tone. berpinar2 sekejup. last2 dua2 pulang dengan tangan kosong. kahkahkah….! uat penat kaki melangkah jer..sbb nya dua2 dah ader baju raya…..:) perlu ke nak banyak2 pasang baju raya? kain yang org bagi pon melambak2 lagi belum jahit. nak beli terasa membazir….kan? gatal jer g Jalan Tar cuci mata..penat g jalan Tar masuk Sogo pulak. aduhaiiii! ramai nya manusia di sini…bergantungan tag2 diskaun 70%, 40%, 50% patutlah pon….pusing2..jalan2..cari barang yang menarik utk dibazirkan duit..tapi malangnya tiada….huhuhu..faedah pergi Sogo..hubby ader uat skin consultation dgn Clinique. redeem gift! tue jerlah…then ktorg meneruskan penjelajahan ke Butik Ariani depan Jackel. wahhhhh tempat nie agak menarik. byk duit boleh dibazirkan…hehehhee….Butik Ariani nie butik yang jual tudung yang Ekin Mawi adalah dutanya. dalam butik nie penuh betul dengan makcik2, kakak2, yang semuanya try anak tudung..ala2 ekin pakai tue (tudung sarung- biasanya dipakai dengan selendang atau tudung yang jarang dan nipis). ader jugak demo cara pakai selendang, tudung. act Butik Ariani nie penah keluar di Wanita Hari Ini TV3. patut lah penuh!! ader sorang makcik beli tudung sarung smpai RM400 lebih…wahhhhhh!  die beli banyak sebab bosan anak2 perempuan die asik pow tudung dier…so die belilah banyak2 macam2 warna ada….satu anak tudung beharga RM75, after diskaun okey!!!! so mahal..kan?? Butik Ariani berjaya membazirkan duit kami dengan cemerlangnya….hihi…

malam tue kami berbuka puasa di Restoren Pasaragad..Iranian & Western Cuisine di Ampang sebelah Wong Solo (Indonesia – sedap okey makanan cnie!). B nak try makan kt cnie sbb b4 this dia cakap Restoren nie asik fully booked. so ape yg menarik? meh kite tgok….
PhotobucketPhotobucketPhotobucketPhotobucketPhotobucket

menarik tak? mula2 kena makan sup kuning tue sampai habis. main ingredient sup kuning tue adalah kacang merah. lupalah ape nama sup ini. then baru makan nasi tue without any kuah. actually nasi tue digaul dengan butter. rasenya mmg sangat lain. makin kita chew makin rasa lemak manis nasi tue. u shud try it! b makan fish & chip..yumMy & crispy…

p/s: Dear D’Guild member,

In our efforts to expand and provide a better shopping experience to our customers, Braun Buffel boutique at Suria KLCC will be relocating to a new premise at Lot 236, Level 2, Suria KLCC from mid October 2008 onwards.

In view of this upcoming move, we are now running a RELOCATION SALE at Lot 233, Level 2, Suria KLCC from 20 Sept – 12 Oct 2008. Enjoy discounts up to 70%! Don’t miss it!

–> ada sesiapa yang nak beli handbag, belt, kasut, wallet utk hantaran inilah masanya!

Read Full Post »

Follow

Get every new post delivered to your Inbox.